Головна » Інше » Kredyt Bank S.A. визначив двох реальних претендентів на свою частку в „Кредит Банку (Україна)”

Kredyt Bank S.A. визначив двох реальних претендентів на свою частку в „Кредит Банку (Україна)”

1 грудня Kredyt Bank S.A. (Варшава, Польща) оголосив про своє рішення допустити до наступної стадії продажу частки в АТ „Кредит Банк (Україна)” (КБУ) усього двох претендентів — казахстанський Банк ТуранАлем (Алма-Ати) та польський PKO Bank Polski S.A.

Про це сказано в офіційному оголошенні ради директорів Kredyt Bank S.A., текст якого „Контекст-медіа” надав прес-центр „Кредит Банку (Україна)”.

Характеризуючи претендентів, рада директорів відзначає, що це найкрупніші банківські установи у своїх державах.

Банк ТуранАлем за розміром загальних активів є другим за величиною у банківському секторі Казахстану. Крім банківської, він ще займається страховою і брокерською діяльністю, лізингом, керуванням активами. Польським акціонерам КБУ він подобається тим, що є довгостроковим партнером Європейського банку реконструкції та розвитку.

PKO Bank Polski ж є найбільшим польським банком. Крім банківської справи, він працює на ринках цінних паперів та валюти.

У серпні 2003 року голова спостережної ради „Кредит Банку (Україна)” Малгожата Росєцка заявила, що польський інвестор банку — Kredyt Bank S.A. — продає свою частку в його статутному фонді, оскільки не має змоги надалі забезпечувати вкладення інвестицій у його розвиток.

Наприкінці жовтня в українській діловій пресі з’явилась інформація, що в Україні залишилося всього 3 претенденти із початкових 7-8-ми на купівлю частки польського Kredyt Bank в „Кредит Банку (Україна)”. Називалися „Індустріальний союз Донбасу”, „Брокбізнесбанк” і „ПриватБанк”. Водночас їхня подальша боротьба за контрольний пакет КБУ також ставилася під питання, позаяк їх, за словами їхніх же керівників, на влаштовувало, як польський банк здійснює процедуру продажу: умови надто незрозумілі і щоразу нові, ціна чітко не визначена.

У першій половині листопада „Кредит Банк (Україна)” відвідав Посол Республіки Польща Марек Зюлковскі, який в розмові з керівництвом банку висловив зацікавлення, щоб польський капітал в КБУ залишався й надалі. Побажав, щоб банк так чи інакше залишався з європейським капіталом.

„Кредит Банк (Україна)” (раніше — Західно-Український комерційний банк) є найбільшою банківською установою в Західній Україні. Нараховує 34 відділення і 18 філій у п’ятнадцяти областях України та АР Крим. Kredyt Bank S.A. до складу його акціонерів увійшов наприкінці 90-х рр. минулого століття. Іншим крупним акціонером КБУ є Європейський банк реконструкції та розвитку — 28,249%.

З 2002 року між „Кредит Банком (Україна)” та ДПА у Львівській області триває конфлікт на грунті розбіжностей у підходах до формування резервів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...