Головна » Інше » Львівський міськвиконком схвалив програму зайнятості населення міста Львова на 2004 рік

Львівський міськвиконком схвалив програму зайнятості населення міста Львова на 2004 рік

Сьогодні на засіданні Львівський міськвиконком схвалив програму зайнятості населення міста Львова на 2004 рік.

З цього питання перед членами виконкому виступала начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Ямброс.

За її словами, основними завданнями програми визначено: сприяння зростанню високопродуктивних робочих місць в пріоритетних галузях; впровадждення гнучких форм зайнятості, тимчасової зайнятості на громадських та сезоних роботах, підвищення кваліфікаційного рівня трудових ресурсів; стимулювання розвитку підприємницької діяльності, малого і середнього бізнесу, сімейного бізнесу, самозайнятості; зниження і тривалості рівня безробіття.

Ганна Ямброс повідомила, що з 60-их років Львів фактично не відтворює населення. Середньорічна чисельність населення у 2003 році становить 758,2 тис осіб. За її словами, у 2004 році цей показник змешиться на 200 осіб.

Ганна Ямброс поінформувала, що ріст смертності працездатного населення, скорочення середньої тривалості життя, відємна міграція зумовлюють зменшення трудового потенціалу міста. При цьому вона зазначила, що спостерігається зниження темпів зменшення населення у віці 15-70 років та економічно-активного населення. Зокрема, рівень зайнятого населення у віці 15-70 років становить 423,5 тис. осіб, а відповідно до програми очікується ріст цього показника на 1,5 тис. осіб.

Головними напряками промислової політики на 2004 відповідно до програми визначено забезпечення модернізації, структурної перебудови і сталого розвитку промислового комплексу міста, збереження науково-технічного і технологічного потенціалу.

На виконання програми передбачено 12 млн. 545 тис. грн. Фінансування заходів здійснюється за рахунок коштів Державного, обласного і місцевого бюджетів, коштів регіональних фондів підтримки підприємництва, кредитних спілок, іноземних інвестицій та Фонду загальнообовязкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...