Головна » Інше » Метою проекту Трудового кодексу є ліквідація профспілкового руху на Україні — Андрій Соколов

Метою проекту Трудового кодексу є ліквідація профспілкового руху на Україні — Андрій Соколов

Метою проекту Трудового кодексу є ліквідація профспілкового руху на Україні, — заявив сьогодні на прес-конференції Конфедерації вільних профспілок Львівщини голова міської профспілки педагогічних працівників Андрій Соколов.

Згідно з новим проектом, роботодавець може звільнити працівника з роботи, без згоди на те профспілок: ”Профспілкам взагалі не надається ніяких прав за проектом Трудового кодексу. У ст. 104,141,143 та ін. не прописано чітко представництво інтересів працівників профспілок”, — сказав Андрій Соколов.

Керівники профспілок зійшлись на тому, що працівник не буде мати взагалі ніякого правового захисту, адже інтереси трудових колективів не буде кому представляти. „Зроблено це, я так думаю, абсолютно свідомо”, — сказав Андрій Соколов.

Проектом також обмежуються право працівників на підписання колективного договору. „Він може бути заключений за бажанням роботодавця, однак він не є обов’язковий”, — сказав правовий інспектор по регіонах України КВПУ Андрій Корчинський.

За словами Андрія Корчинського, у даному проекті є статті, які порушують як Конституцію України, так і закони України. Так, п.19 ч.1 ст. 26, який обмежує право на страйк, страйк визначений як крайній захід. „Слово „крайній” потрібно вилучити і привести у відповідність до ст.44 Конституції України”, — вважає Андрій Корчинський. Не обов’язковою є наявність профспілкової організації на підприємстві.

Керівники профспілок, (Голова Конфедерації Вільних профспілок Львівщини, голова Львівської обласної асоціації ВПВОСТ Яків Ухач, Голова Львівської міської профспілки педагогічних працівників ВПВОСТ Андрій Соколов, голова Львівської Вільної профспілки „Автомобіліст України” ЛОА ВПВОСТ Богдан Дрозда, голова профспілки медичних працівників Зеновій Терлецький), які обговорили проект Трудового кодексу, підписали звернення до громадян, ЗМІ, депутатів усіх рівнів, громадських організацій та політичних партів з метою недопущення прийняття Трудового кодексу у наявній редакції.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...