Головна » Інше » Борис Тарасюк вважає необхідним укласти угоду між урядами Республіки Польща та України щодо використання МАПП „Смільниця-Кросценко”

Борис Тарасюк вважає необхідним укласти угоду між урядами Республіки Польща та України щодо використання МАПП „Смільниця-Кросценко”

„Має бути укладена угода між урядами Республіки Польща та України щодо використання спільного пункту пропуску, яким є пункт пропуску „Смільниця-Кросценко”, – заявив сьогодні голова Комітету ВРУ з питань Європейської інтеграції Борис Тарасюк на виїзному засіданні коімтету у Львові після прийїзду МАПП „Смільниця-Кросценко”.

За словами Бориса Тарасюка, зараз фактично українська сторона орендує приміщення, яке належить польській стороні, побудоване за кошти європейської комісії. Тому, на думку Бориса Тарасюка ці відносини повинні бути врегульовані завдяки договору.

Член парламентського комітету Сергій Шевчук зазначив, що спільний контроль на українсько-польському кордоні потребує ще вивчення. Всі фінансові витрати в межах українського траснкордонного переходу згідно існуючих положень, за його словами, має брати на себе Держмитслужба України. „Держмитслужба резонно заявляє, що вони беруть на себе всі витрати в межах України, але цей пункт пропуску знаходиться не в межах України”, – сказав Сергій Шевчук

За його словами, українські митники та прикордонники не можуть прийняти самостійного рішення без дозволу польських митників та прикордонників. Окрім цього українська сторона повинна оплачувати оренду.

Міжнародний автомобільний пункт пропуску „Смільниця-Кросценко” відкрився 29 серпня 2003 року. На ньому здійснюється спільний українсько-польський прикордонний контроль.

Будівництво МАПП „Смільниця-Кросцєнко” розпочалось у 1999 році. Інвесторами є Республіка Польща та ЄС. Спільна інвестиція склала 33 млн. 337 тис. злотих. Від початку реалізації інвестиції до кінця 2002 року витрачено кошти Європейського союзу 2 млн. 417 тис. євро, Польщі – 6 млн. 37 тис. грн. На 2003 рік передбачено використати 3 млн. 933 тис. злотих та 2 млн. 449 тис євро. На 2004 рік заплановано використати 1 тис. злотих.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...