Головна » Інше » ЖКГ Львівської області пропонується реформувати до 2010 року

ЖКГ Львівської області пропонується реформувати до 2010 року

Виконання Програми реформування ЖКГ Львівської області передбачається здійснювати у два етапи з 2004 до 2010 року, — повідомив сьогодні на презентації системи управління розробкою та реалізацією програми реформування ЖКГ області Всеволод Ніколаєв, президент фірми “ОКО”, яка виграла тендер на право розробки програми.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Львівської ОДА.

Протягом першого етапу (2004-2005 роки) передбачається: стабілізувати фінансовий стан підприємств житлово-комунальної сфери, забезпечити механізми їх прибуткової діяльності; створити умови постійного накопичення інвестиційних ресурсів, необхідних для технічної модернізації; здійснити комплекс інституційних змін системи управління; створити основи нормативно-правової бази функціонування ЖКГ, яке відповідатиме сучасним ринковим умовам та інші заходи.

Другий етап (2006-2010 р.) Програми передбачає: забезпечення платоспроможного рівня житлово-комунальних послуг, якість та обсяги надання яких відповідатимуть міжнародним вимогам; розробка і практичне впровадження довгострокових проектів технічної модернізації; удосконалення нормативно-правової бази ЖКГ, перетворення її у сферу інвестиційно привабливого, стабільного і прибуткового сектору бізнесової діяльності; розвиток ЖКГ у невеликих містах і селах області.

На реалізацію обласної програми реформування ЖКГ будуть залучені різноманітні фінансові ресурси: бюджетні, інвестиційні, грантові та ін.

“У житлово-комунальному господарстві області накопичилось стільки актуальних проблем, що доводиться до 70% свого робочого часу витрачати саме на їх вирішення. Відсутність відповідних управлінських кадрів, низька зарплата, висока енергомісткість, застаріле обладнання – усе це призвело до катастрофічного стану у цій сфері господарювання”, — зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Леонід Мельник.

У Львівській області розробляється пілотний проект по реформуванню житлово-комунального господарства. Участь у розробці проекту беруть фірма “ОКО” та обласне управління житлово-комунального господарства під патронатом першого заступника голови ОДА Леоніда Мельника. Цього року в обласному бюджеті на розробку Програми реформування житлово-комунального господарства Львівської області було передбачено 100 тис. грн.., з яких 75 тис. грн. вже використано на фінансування виконаних робіт.

До кінця грудня у Львові відбудеться виїзна Колегія Державного комітету житлово-комунального господарства України, на якій розглянуть обласну програму реформування ЖКГ, а її результати будуть винесені на обговорення та затвердження сесії Львівської облради.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...