Головна » Інше » Львів вирішив не купувати комп’ютерний томограф для лікарні швидкої допомоги в цьому році

Львів вирішив не купувати комп’ютерний томограф для лікарні швидкої допомоги в цьому році

Тендерний комітет Львівської міської ради вирішив не купувати в цьому році комп’ютерний томограф, потреба в закупівлі якого уже кілька років висловлюється Львівською міською лікарнею швидкої медичної допомоги. Про це повідомив сьогодні журналістів член тендерного комітету, депутат міськради Андрій Стецьків.

За його словами, вчора відбулося засідання комітету, на якому представники міськвиконкому, яким належить більшість голосів у комітеті, одноголосно проголосували за відхилення усіх 4-х тендерних пропозицій учасників. Із 14 присутніх на засіданні членів комітету 9 (представники міськвиконкому) проголосували за відхилення всіх пропозицій, решта (депутати міськради) утримались, уточнив Андрій Стецьків.

Він сказав, що у своєму рішенні про відхилення пропозицій представники міськвиконкому керувалися статтею 27 Закону про закупівлю товарів, робіт і послуг за кошти державного бюджету, яка дозволяє замовнику відхилити всі тендерні пропозиції до акцепту тендерної пропозиції, якщо це передбачено у тендерній документації. Водночас представники міськвиконкому не обгрунтували, чому саме вони відхиляють пропозиції, наголосив депутат.

Він зауважив, що навіть саме рішення відхилити їх, виходячи з статті закону, представники міськвиконкому сформулювали як третій варіант. Спочатку вони збиралися відмовити конкурсантам, посилаючись на те, що у міста немає повної суми для покупки томографа. На що депутати сказали, що це не причина, позаяк гроші можна „закласти на наступний рік”, адже проплата все-одно здійснюватиметься упродовж не одного року.

Андрій Стецьків не знає, чи буде питання придбання томографа закладене у план закупівель на наступний рік. Принаймні депутатська група в комітеті, пообіцяв він, буде ініціювати його внесення.

Разом з колегами по міськраді — депутатами Василем Трачем та Данилом Яремою, які є також членами тендерного комітету, Андрій Стецьків офіційно заявив журналістам, що не погоджується з рішенням тендерного комітету. „Ми хочемо відмежуватися від цих рішень тендерного комітету. Ми готові були прийняти рішення”, — сказав він.

Депутати переконані, що тендер мав усі передумови, щоби стати результативним, оскільки документи всі були правильно оформлені, відбулася повноцінна робота з визначення переможців. Більше того, переможець, за їхніми словами, був уже фактично визначений за критеріями медиків, які подали тендерну документацію.

Данило Ярема вважає, що вчорашнє засідання тендерного комітету засвідчило протистояння між міськвиконкомом і депутатами, причому його ініціатором виступає міськвиконком.

Тендер з придбання комп’ютерного томографа проводиться у Львові вже вдруге. Перший провести не вдалося через грубі порушення. Цього року на його купівлю було закладено 3 млн. грн., з яких 1,8 млн. грн. — кошти з міського бюджету Львова, решта — спонсорські кошти.

Тендерний комітет Львівської міськради складається з 18 осіб, з них 6 представляють міську раду, решта — міськвиконком. Головою комітету є заступник міського голови Львова Ігор Базарник.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...