Головна » Інше » Спілка пекарів Львівщини поставила умову, яку важко виконати – експерт

Спілка пекарів Львівщини поставила умову, яку важко виконати – експерт

Спілка пекарів Львівщини поставила перед головою Львівської облдержадміністрації Мироном Янківим умову, яку важко виконати, і Спілка це розуміє, – сказав у коментарі для „Контекст-медіа” експерт по сільському господарству Львівської ОДА, побажавши залишитись невідомим.

„Вони поставили умову, яку, вони знають, виконати важко”, – сказав він.

На його думку, члени спілки уже вирішили питання про підняття роздрібних цін на хлібобулочні вироби, і лише шукають собі виправдання. „Хочуть таким чином, що вони піднімають ціни, оскільки обладміністрація не змогла допомогти”, – сказав експерт.

Він зазначив, що Львівська ОДА пропонувала Спілці пекарів Львівщини, щоби вона виходила працювати на прозорий біржовий ринок зерна, проте Спілка, за його словами, проігнорувала цю пропозицію, оскільки надає перевагу роботі „по зовсім інших схемах”.

„Ситуація така, що на багатьох підприємствах створені свої компанії, які одна в одної перекуповує, і вже коли борошно йде на випічку хліба, то воно вже має багато доданої вартості”, – сказав експерт, зазначивши, що ОДА виступає за те, щоби маркетинговий ланцюг від виробника зерна і до його переробника був якомога коротший.

Експерт наголосив, що ситуація із запасами зерна в області є далеко не критичною. „Запаси зерна є наразі достатні”, – сказав він.

3 березня Спілка пекарів Львівщини, яка об’єднує десять найбільших хлібокомбінатів області, звернулася до голови Львівської ОДА Мирона Янківа з проханням посприяти їй в отриманні з Держрезерву близько 60 тис. тонн зерна ІІІ-го класу по ціні 600 грн./тонна. Спілка зазначила, що якщо її прохання не буде підтримане, вона буде змушена уже у березні підняти ціни на хлібобулочні вироби на 5-10 копійок.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...