Головна » Інше » Спілка пекарів Львівщини просить голову Львівської ОДА посприяти в отриманні з держрезерву 60 тис. тонн зерна по 600 грн./тонна

Спілка пекарів Львівщини просить голову Львівської ОДА посприяти в отриманні з держрезерву 60 тис. тонн зерна по 600 грн./тонна

Спілка пекарів Львівщини, яка об’єднує десять найбільших хлібокомбінатів області, звернулася 3 березня до голови Львівської обласної державної адміністрації Мирона Янківа з проханням посприяти їй в отриманні з держрезерву близько 60 тис. тонн зерна ІІІ-го класу по ціні 600 грн./тонна.

Про це „Контекст-медіа” повідомив голова Спілки пекарів Львівщини Георгій Георгіаді.

„Очікуємо отримати з держрезерву 300 тонн на добу до нового врожаю”, – сказав він.

За словами Георгія Георгіаді, якщо прохання хлібокомбінатів не буде підтримане, вони будуть змушені уже цього місяця підняти ціни на хлібо-булочні вироби. „Підприємства галузі не хочуть, але вимушені будуть збільшити роздрібні ціни”, – сказав він.

Г.Георгіаді повідомив, що на першому етапі ціни зростуть на 10 коп. – на штуку хліба і на 5 коп. – на штуку батону.

Голова Спілки пекарів Львівщини зазначив, що з цього питання він уже 3 березня мав зустріч із заступником ОДА Михайлом Лесівим, а 5 березня зустрінеться із самим Мироном Янківим. „У середу йду до голови”, – сказав він.

За даними Спілки пекарів Львівщини, ціни на хліб у Львівській області не змінювались з 2001 року. На сьогодні ціна хліба „Карпатського” (0,700 кг) складає 1 грн., хліба І-го ґатунку (0,700 кг) – 1,06 грн., батону (0,400 кг) – 0,90 грн.

ГО „Спілка пекарів Львівщини” створена у вересні 2002 року з метою захисту прав та інтересів її членів, а також сприяння розвитку хлібопекарської галузі. Спілка об’єднує 10 найбільших хлібокомбінатів, які в сукупності контролюють понад 50% регіонального ринку хлібо-булочних виробів.

За даними Спілки пекарів Львівщини, у Львівській області нараховується близько 400 міні-пекарень.
У рік в Львівській області споживається близько 120 тис. тонн хлібо-булочних виробів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...