Головна » Інше » 2002 року кількість прибуткових обленерго збільшилась у 2 рази

2002 року кількість прибуткових обленерго збільшилась у 2 рази

За минулий рік кількість прибуткових енергопостачальних компаній зросла у 2 рази в порівнянні з 2001 роком – до 8 обленерго.

Про це повідомив член Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) Юрій Кіяшко 6 березня у Славську (Львівська область) на нараді Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння ефективній діяльності енергопостачальних компаній.

«Сьогодні вже 8 компаній офіційно декларують прибуткову діяльність», – сказав він, зазначивши, що два роки тому практично усі обленерго були збитковими.

На думку Юрія Кіяшка, у цілому фінансовий стан українських обленерго не такий поганий, як вони про це заявляють.

«Я думаю, що тут є деяка доля лукавства присутня, тому що є випадки, коли до валових витрат енергопостачальних компаній включаються витрати, які не пов’язані з веденням ліцензованої діяльності”, – сказав він.

Ю.Кіяшко повідомив, що НКРЕ уже провело розмови з окремими обленерго про нецільове використання ними коштів.

Він заявив, що надалі Комісія має намір контролювати виконання енергопостачальними компаніями інвестиційних планів, а відтак очікує покращення їх фінансово-економічного стану. За його словами, це стане основою для „відкриття перспективи стабілізації, а можливо, і зниження тарифів на електричну енергію”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...