Головна » Інше » Мінпаливенерго очікує від обленерго збільшення розрахунків перед Енергоринком і зменшення втрат у мережах

Мінпаливенерго очікує від обленерго збільшення розрахунків перед Енергоринком і зменшення втрат у мережах

Міністерство палива та енергетики поставило перед енергопостачальними компаніями на найближчу перспективу два основні завдання – досягти рівень розрахунків перед ДП «Енергоринок» не нижче 95% і знизити втрати електроенергії при транспортуванні.

Про це повідомив директор Департаменту електроенергетики Мінпаливенерго Богдан Дацишин 6 березня у Славську (Львівська область) на нараді Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння ефективній діяльності енергопостачальних компаній.

Богдан Дацишин зазначив, що за підсумками минулого року нормативні втрати електроенерії при транспортуванні склали 16%, понаднормативні – 4%. «Це достатньо велика величина», – підкреслив він.

«Так що планка піднімається. Якщо досі весь тягар несли енергогенеруючі компанії, то тепер він буде переноситися на енергопостачальні, тому що більше вантажити енергогенеруючі компанії не можна», – підсумував Б.Дацишин.

Член НКРЕ Юрій Кіяшко додав, що, за його даними, 2002 року усе ж динаміку втрат у мережах вдалося «переламати». «По підсумках 2002 року у нас на 1,3% знизився рівень втрат в мережах в цілому по енергосистемі, а до цього динаміка була тільки вверх», – сказав він.

За його словами, декілька обленерго уже стабільно знижують втрати, в тому числі і нормативні.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...