Головна » Інше » Запаси вугілля на складах Мінпаливенерго наближаються до критичної величини

Запаси вугілля на складах Мінпаливенерго наближаються до критичної величини

Запаси вугілля на складах Міністерства палива та енергетики України наближаються до критичної величини, – заявив 6 березня директор Департаменту електроенергетики Мінпаливенерго Богдан Дацишин у Славську (Львівсьска область) на нараді Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння ефективній діяльності енергопостачальних компаній.

„Сьогодні у нас 6-те число, ми вже розміняли 700 тис. тонн і вже впевнено йдем до 500 тис. тонн. А це критична така величина запасів вугілля для підтримання системи в нормальному стані”, – сказав Б.Дацишин.

Він зазначив, що подібна критична ситуація із запасами вугілля в Україні була у 2000 році, коли на складах Мінпаливенерго (станом на 1 березня) нараховувалось 712 тис. тонн вугілля.

За словами Богдана Дацишина, стрімке змешнення запасів вугілля зумовлене, в основному, інтенсивним його використанням теплоелектростанціями у зв’язку із призупиненням роботи блоків на Південно-Українській і Запорізькій атомних електростанціях наприкінці 2002 року.

На його думку, „якщо би в нас працювали сьогодні блоки, то ми би були десь так на рівні 1 200 тис. – 1 300 тис. тонн вугілля».

Серед інших причин зменшення вугільних запасів Б.Дацишин назав масові страйки шахтарів. «Павлоградвугілля» не грузить вугілля. Львівсько-Волинський басейн так само обмежив в поставці вугілля. Донеччина трошки краще, але все-одно величина поставок вугілля недостатня, щоб втримувати ситуацію», – сказав він, зазначивши, що лише за 4 дні березня «недогруз» вугілля склав 120 тис. тонн.

За словами директора Департаменту електроенергетики Мінпаливенерго, щоб максимально утримати вугілля на складах, теплоелектростанції отримали дозвіл використовувати на добу близько 10 млн. кубометрів газу.

Б.Дацишин висловив сподівання, що «ми зуміємо вийти з цієї ситуації».

Станом на 1 березня 2003 року запаси вугілля на складах Мінпаливенерго становили 712 тис. тонн, на цю ж дату минулого року – 1 900 тис. тонн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...