Головна » Інше » ТЕНДЕР ПО ГАЛИЦЬКОМУ РИНКУ НЕ МОЖЕ ВІДБУТИСЯ ЧЕРЕЗ СУДОВІ ЗАСІДАННЯ

ТЕНДЕР ПО ГАЛИЦЬКОМУ РИНКУ НЕ МОЖЕ ВІДБУТИСЯ ЧЕРЕЗ СУДОВІ ЗАСІДАННЯ

Тендер з відбору інвестора для створення у Львові Торгового центру „Галицький ринок” не може відбутися через судові засідання, які зараз відбуваються у Господарському суді Львівської області за позовами працівників ТзОВ „Галицький ринок” та Львівської міської ради.

Про це „Контекст” повідомили у відділі торгівлі Львівської міськради.

„Тендер не відбувається через суди”, – сказали у відділі.

Начальник управління комунального майна Микола Бандра додав, що власне від рішення суду залежатиме, чи узагалі проводитиметься тендер.

Як повідомив начальник управління промисловості і підприємництва міськради Василь Щеглюк, 4 лютого у першого заступника міського голови Львова Василя Кравціва відбулася нарада, на якій піднімалося питання тендеру.

Цю інформацію підтвердив начальник відділу зовнішньо-економічної діяльності та туризму міськради Анатолій Забарило. За його словами, тема наради у В. Кравціва стосувалася реалізації комплексу заходів зі збереження історичного комплексу Львова. На ній обговорювалися питання відселення мешканців з аварійних будинків біля Галицького ринку, проектні матеріали проектних інститутів „Містопроект” та „Укрзахідпроектреставрація” щодо реконструкції комплексу ринку, а також була оголошена інформація про підготовку до тендеру.

Як зазначив Анатолій Забарило, його відділ зараз готує матеріали до тендеру. Інвестпропозиції готуються у двох варіантах: окремо по ринку (на випадок, якщо суд винесе рішення на користь ТзОВ „Галицький ринок”), і по майновому комплексу, до якого, крім ринку, входять 2 сусідні з ним будинки (якщо рішення суду буде на користь Львівської міськради). Повний пакет документів про підготовку до тендеру відділ подасть на розгляд чергової наради щодо реалізації комплексу заходів зі збереження історичного комплексу Львова, яка повинна відбутися 11 лютого.

А. Забарило повідомив, що на сьогодні є уже біля 4 інвесторів, які висловили бажання взяти участь у тендері. „До чотирьох інвесторів є теоретично, які дали листи”, – сказав він. Більш детальні дані про них начальник не оголосив, зазначивши, що йдеться про внутрішніх інвесторів.

За словами пана Забарила, очікуваний вклад від інвестора у проект створення ТЦ „Галицький ринок”, за попередніми розрахунками, буде не менший 8 млн. грн.

Як повідомляло агентство раніше, до 1 лютого цього року, за словами начальника управління промисловості та підприємництва міськради Василя Щеглюка, повинен був відбутися тендер з визначення інвестора, який би профінансував створення у місті ТЦ „Галицький ринок”, проект якого передбачає створення у межах існуючої нині забудови Галицького ринку сучасного багатофункціональнго 3-поверхового торгового центру.

Зараз у Господарському суді Львівської області розглядаються дві справи стосовно Галицького ринку. Одна з них ініційована працівниками ТзОВ „Галицький ринок”, які наполягають на поновленні роботи ринку, посилаючись на те, що у них є договір про оренду ринку до 2012 року. Львівська міськрада, у свою чергу, подала зустрічний позов про розірвання договору оренди із ТзОВ „Галицький ринок”.

З 6 січня 2003 року Галицький ринок закритий на реконструкцію.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...