Головна » Інше » ПРОБЛЕМИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКЛАДЕНО У ЛИСТІ НА ІМ’Я ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ВІКТОРА ЯНУКОВИЧА

ПРОБЛЕМИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКЛАДЕНО У ЛИСТІ НА ІМ’Я ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ВІКТОРА ЯНУКОВИЧА

„Підготовлено листа до прем’єр-міністра, в якому викладено перелік усіх проблем Львівської області”, — повідомив 4 лютого на прес-конференції голова Львівської ОДА Мирон Янків.

Цей лист став результатом роботи у Львові заступників держсекретарів, які надали практичну допомогу Львівській облдержадміністрації у підготовці візиту прем’єр-міністра України Віктора Януковича. Була проведена повна інвентаризацію проблем Львівської ОДА. „Отож перебування на Львівщині заступників держсекретарів зовсім не означає, як дехто вважав, наїзду на мене з центру як на голову Львівської облдержадміністрації”, — зауважив Мирон Янків.

У листі проблеми Львівської області поділено на 7 пунктів. Перший пункт включає проблеми в гірничо-хімічній галузі. Сюди відносяться проблеми гірничої хімії, природо-охоронні роботи, відсутність координаційного центру по вирішенню екологічних проблем та інші.

Другий пункт листа стосується проблем у паливно енергетичному комплексі. Це, за словами Мирона Янківа, реформування холдингу ДП „Львіввугілля”, розкриття та розробка пласту шахти „Візейська”, проблеми розбудови Добротвірської ТЕС (будівництво 9-го енергоблоку), будівництво у Львівській області малих ГЕС.

Проблеми агропромислового комплексу викладені у третьому пункті. Це насамперед відшкодування ряду недофінансувань у с/г галузі.

В четвертому пункті викладено проблеми в комплексі капітального будівництва (добудови ІІ черги Львівського обласного онкодиспансеру, будівництво кардіологічного центру, проведення паспортизації та реставрації пам’яток архітектури, адже ¼ від усіх пам’яток архітектури в Україні знаходиться на території Львівської області.

Перелік екологічних проблем викладено в п’ятому пункті. Серед них – проблеми карстових провалів, забруднення атмосфери, проблеми утилізації відходів особливо в таких містах, як Львів, Червоноград, Дрогобич.

У шостому пункті викладені проблеми житлово-комунального господарства, яких особливо багато в таких містах, як Самбір, Львів, Сокаль (зокрема, встановлення нової каналізаційної системи).
Проблеми у галузі культури та освіти – сьомий пункт. Це, за словами Мирона Янківа, проведення капітального ремонту Львівської картинної галереї, реалізація програми „Шкільний автобус”. Особливу увагу слід приділити реалізації програми „Про освіту”. Як повідомив Мирон Янків, на сьогоднішній день на Львівщині функціонує 226 шкіл в непристосованих умовах, 92 школи мають технічні проблеми, 32 – в аварійному стані, у 77 – проблеми з системою водопостачання.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...