Головна » Інше » Успішне розміщення випуску єврооблігацій України свідчить про підвищення іміджу країни – експерт

Успішне розміщення випуску єврооблігацій України свідчить про підвищення іміджу країни – експерт

Успішне розміщення випуску єврооблігацій України свідчить про підвищення іміджу країни, – відзначив заступник директора казначейства АТ „Кредит Банк (Україна)” Олег Рябай в інтерв’ю агентству УФС.

За його словами, той факт, що попит на українські єврооблігації значно перевищив обсяг випуску, свідчить про зростання довіри до цих цінних паперів і, як наслідок, покращення іміджу держави. Одним із доказів цього він вважає підвищення міжнародними рейтинговими агентствами рейтингів України.

О.Рябай вважає, що підвищення зацікаленості іноземних інвесторів до державних цінних паперів сприятиме зростанню інтересу до корпоративних облігацій. „Це дає великі шанси українським компаніям виходити на зовнішні ринки і залучати більш дешеві кошти, у порівнянні з внутрішніми”, – зазначив він.

Нещодавно Україна випустила десятирічні єврооблігації в обсязі 800 млн. дол. з дохідністю 7,65% річних. Обсяг заявок з боку інвесторів перевищив 4,5 млрд. дол.
Лід-менеджерами випуску виступили Dresdner Bank AG London Branch, J.P. Morgan Europe Limited и UBS Limited.

Восени 2002 року Україна дорозмістила єврооблігації з погашенням у 2007 році на суму 120 млн. дол. (дохідність 9,75% річних) і 220 млн. дол. (10,843%).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...