Головна » Інше » Міністр закордонних справ Австрії Беніта Ферреро-Вальднер зустрілася з першим заступником голови Львівської ОДА Олександром Сендегою

Міністр закордонних справ Австрії Беніта Ферреро-Вальднер зустрілася з першим заступником голови Львівської ОДА Олександром Сендегою

5 червня міністр закордонних справ Австрії Беніта Ферреро-Вальднер в рамках офіційного візиту в Україну зустрілася з першим заступником голови Львівської ОДА Олександром Сендегою.

Олександр Сендега на зустрічі наголосив на тому, що стосунки Львівської області та Австрії не використовуються сповна, хоча можливості для цього є. Для підтвердження своїх слів Олександр Сендега навів таку статистику: в Україні з усієї сукупності іноземних капіталів питома вага австрійського капіталу складає 0,6%. Проте незважаючи на це, у Львівській області функціонує 20 українсько-австрійських спільних підприємств.

Позитивними зрушеннями у плані розвитку україно-австрійських відносин Олександр Сендега виділив офіційне відкриття 19 травня авіарейсу Львів-Відень-Львів та відкриття у Львові австрійського „Райфайзенбанк Україна”.

На перспективу Олекснадр Сендега запропонував Беніті Ферреро-Вальднер розвивати українсько-австрійські стосунки в таких галузях, як сільське господарство, екологія, туризм та культура.

Беніта Ферреро-Вальднер повідомила, що в культурній галузі австро-українська співпраця проявляється насамперед в діяльності Австро-українського наукового центру, Молодіжного бюро австро-української кооперації у Львові.

Міністр закордонних справ Австрії повідомила, що незабаром до школи села міського типу Соснівка завітає австрійський вчитель та група школярів, які перебуватимуть з візитом близько тижня. Беніта Ферреро-Вальднер попросила Олександра Сендегу посприяти в забезпеченні проживання австрійських вчителя та школярів.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...