Головна » Інше » Сесія Львівської обласної ради підтримала на посаду голови ОДА заступника голови Львівської обласної ради Тараса Федака та висловила недовіру начальника ДПА у Львівській області Сергію Медведчуку

Сесія Львівської обласної ради підтримала на посаду голови ОДА заступника голови Львівської обласної ради Тараса Федака та висловила недовіру начальника ДПА у Львівській області Сергію Медведчуку

Головними підсумками позачергової сесії Львівської обласної ради, яка відбулась сьогодні у Львові, стало утворення конституційної більшості у складі фракцій „Ділова Львівщина” та „Наша Україна”, запропонували призначити на посаду голови Львівської ОДА заступника голови Львівської обласної ради Тараса Федака, а також висловили недовіру начальнику ДПА у Львівській області Сергію Медведчуку, – повідомив на прес-конференції голова Львівської обласної ради Михайло Сендак.

За словами Михайла Сендака, також обговорювались кандидатури Олександра Сендеги та Богдана Матолича, однак на розгляд сесії було запропоновано лише кандидатуру Тараса Федака.
Депутати також прийняли рішення не закривати сесії, а наступне засідання провести після призначення нового голови Львівської ОДА.

Михайло Сендак заявив, що всього до більшості зголосилось 60 депутатів, однак деякі з них з поважних причин не були присутні на сесійному засіданні. За словами голови обласної ради, зараз серед депутатів обговорюється ідея скоротити кількість комісій – з 18, як є зараз, до 13-14.

Михайло Сендак зазначив, що особисто він особисто не погодиться обійняти на посаду голови Львівської ОДА, якщо така пропозиція йому надійде. Щодо кандидатури на посаду голови Львівської ОДА, яку підтримає Михайло Сендак, то „це має бути галичанин з галицьким менталітетом”.

Голова Львівської ОДА розповів і про інші кадрові зміни в області. Зокрема щодо прокурора Львівської області, то комісія Генеральної прокуратури ще повинна вивчити підстави для звільнення теперішнього прокурора області Богдана ринажевського.

У вівторок, 10 червня, стане відомо яку посаду займе колишній начальник УМВСУ Василь Рябошапко. У будь-якому разі це має бути генеральська посада в межах області.

Щодо кандидата на посаду начальника ДАІ області, то це буде теперішній начальник ДАІ міста Полтави. Михайло Сендак зауважив, що раніше начальникові ДАІ міста Полтави вже пропонували посаду начальника ДАІ міста Львова, однак тоді він відмовився, оскільки вважав Львів надто складним містом.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...