Головна » Інше » Львівська область посідає друге місце в Україні за показником кількості малих підприємств відносно кількості жителів області

Львівська область посідає друге місце в Україні за показником кількості малих підприємств відносно кількості жителів області

У Львівській області на сьогодні працює до 15 тис. малих підприємств, або 55 одиниць на 10 тис. наявного населення. За цим показником Львівська область посідає друге місце в Україні, — повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на начальника головного управління економіки Львівської ОДА Валерія П’ятака.

Лише за попередній рік чисельність малих підприємств на Львівщині зросла на 5,5%.

На малих підприємствах області працює біля 130 тис. осіб.

Стабільно зростає кількість суб’єктів малого підприємництва – фізичних осіб. На початок року у Львівській області налічувалось понад 62 тис. приватних підприємців.

Малими підприємствами виробляється більше 15,0 % загальнообласного обсягу виробництва продукції, що вище від показника попереднього періоду. Так, за підсумками 2002 року обсяги виробленої продукції на малих підприємствах склали 983,2 млн. грн., що на 5,4% більше проти 2001 року.

Сьогодні внески підприємців, зайнятих в малому бізнесі, складають до 18% надходжень до Зведеного бюджету.

В області сформовано багаторівневу інфраструктуру підтримки малого підприємництва, зокрема, діють 13 інвестиційних фондів та компаній, 92 інформаційно-консультативні установи, 6 бірж, 70 аудиторських фірм, 8 страхових компаній, 48 кредитних спілок, які надають повний спектр консультативних, навчальних, юридичних послуг.

В області діє програма “Регуляторна реформа в Україні” за сприянням агентства США з міжнародного розвитку “BIZPRO”.

На підтримку розвитку малого підприємництва місцевими бюджетами витрачено 63,0 тис. грн., по інших статтях бюджету – 1572 тис. грн. та 1510,7 тис. грн. коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...