Головна » Інше » Завтра буде оформлене нове розпорядження голови Львівської ОДА щодо регулювання цін на окремі продовольчі товари – Зеновій Бермес

Завтра буде оформлене нове розпорядження голови Львівської ОДА щодо регулювання цін на окремі продовольчі товари – Зеновій Бермес

„Завтра буде оформлене нове розпорядження голови Львівської ОДА Олександра Сендеги щодо регулювання цін на окремі продовольчі товари”, — повідомив, президент Асоціації роботодавців та підприємців Львівщини Зеновій Бермес.

Таким чином розпорядження голови Львівської ОДА Олександра Сердеги „Про регулювання цін на окремі продовольчі товари” від 13 серпня цього року автоматично скасовується.

Рішення про запровадження нового розпорядження було прийнято сьогодні на нараді у Львівській ОДА за участю заступника голови Львівської ОДА Степана Лукашика, представників головного управління економіки Львівської ОДА, інспекції з контролю за цінами у Львівській області, головного управління сільського господарства і продовольства Львівської ОДА.

Нове розпорядження, яке діятиме із завтрашнього дня, запроваджує граничний розмір торговельної надбавки — 15% (у містах) та 18% (у сільській місцевості) лише на борошно та хліб (трьох сортів) без врахування транспортних видатків.

Державною інспекцією з контролю за цінами буде проведено перевірки на предмет дотримання розпорядження і у разі його невиконання буде застосовано санкції, передбачені ст.14 Закону України „Про ціни та ціноутворення”.

„Це – оптимальний варіант. Ми намагались врахувати не лише позицію влади, а й пропозиції підприємців, які мали змогу висловитись напередодні на „круглому столі”, а також інтереси споживача”, — розповів Зеновій Бермес.

Нагадаємо, що 29 серпня у Асоціації роботодавців та підприємців Львівщини відбувся круглий стіл, на якому представники підприємств Львівщини одноголосно висловили обурення щодо розпорядження голови Львівської ОДА Олександра Сендеги „Про регулювання цін на окремі продовольчі товари” від 13 серпня цього року. Цим розпорядженням було встановлено граничний розмір торговельної надбавки — 15% (у містах) та 18% (у сільській місцевості) включно із транспортними витратами на такі товари як зерно, борошно, хліб і хлібобулочні вироби, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, ковбаси варені, молоко, сир, масло вершкове та олію.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...