Головна » Інше » Передача в управління „Нафтогазу” теплопостачальних підприємств Львова на 5-10% покращить становище цієї компанії – Олекса Гудима

Передача в управління „Нафтогазу” теплопостачальних підприємств Львова на 5-10% покращить становище цієї компанії – Олекса Гудима

Передача в управління НАК „Нафтогаз України” теплопостачальних підприємств Львова на 5-10% поліпшить становище цього підприємства, у той же час воно призведе до того, що „Львівтеплоенерго” та „Залізничтеплоенерго” фінансуватимуться за залишковим принципом, – заявив сьогодні на прес-конференції народний депутат України, голова ЛОО УНП Олекса Гудима.

Причиною цього є те, що грошові потоки цих підприємств буде переключено на Київ.

Олекса Гудима повідомив, що, за його інформацією, декілька „Теплоенерго” міст півдня Львівської області вже уклали угоди з „Нафтогазом” про спільне управління теплопостачальними підприємствами.

Народний депутат заявив, що він з іронією сприймає заяву керівників „Нафтогазу” про готовність виділити 5 млн. грн. на добудову Львівського регіонального онкологічного центру, адже теплопостачальні підприємства області мають багатомільйонні заборгованості перед „Нафтогазом”.

З міського бюджету Львова цього року виділено 500 тис. грн. на встановлення лічильників тепла. Ще 200 тис. грн. на встановлення лічильників найде із депутатського фонду Олекси Гудими. Проте він заявив, що кожен новий лічильник тепла прискорює банкрутство теплопостачальних підприємств.

Ідея спільного управління „Теплокомуненего” зараз реалізується у формі експерименту, який здійснюється у 7 областях України, у тому числі і на Львівщині, обов’язково за узгодженням як з керівниками областей, так і місцевими керівниками. Кабмін України дав згоду на створення дочірньої компанії НАК „Нафтогаз України” — „Газтепло”, яка займеться постачанням газу в окремі міста та населенню. Експеримент по спільному управлінню теплоенерго проводиться з метою забезпечити регулярне надходження проплат за газ. По завершенню кожного опалювального сезону у споживачів газу залишається 700-800 млн. грн. боргу перед НАК „Нафтогаз України”. Борг Львівщини складає 53 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...