Головна » Інше » Віднині „Газ України” припиняє газопостачання енергокомпанії „Західенерго”

Віднині „Газ України” припиняє газопостачання енергокомпанії „Західенерго”

ДК „Газ України” з 1 вересня припиняє постачання природного газу ВАТ „Західенерго” (Львів) у зв’язку з невиконанням компанією зобов’язань з розрахунків за спожитий газ, в тому числі окремого доручення Віце-прем’єр-міністра Віталія Гайдука від 21 серпня ц.р. та інших рішень Кабінету Міністрів.

Про це „Контекст-медіа” повідомив прес-центр ДК „Газ України”.

У повідомленні сказано, що, крім „Західенерго”, борг якого з початку року зріс на 27 млн. грн. (загальний рівень розрахунків склав 82,5%), „Газ України” не підтвердив також планові обсяги поставок газу на вересень „Дніпроенерго” (за спожитий з початку року газ розплатилося на 86,9%) та „Донбасенерго” (86,2%), а ВАТ „Центренерго” (63,4%) на п’ять днів вересня виділено лише 7,8 млн. кубометрів газу для потреб Вуглегірської (Донецька обл.) та Зміївської (Харківська обл.) ТЕС.

Як зазначає прес-центр „Газу України”, в цілому станом на 29 серпня 2003 р. енергетичні підприємства України спожили з початку року понад 2,2 млрд. куб. метрів природного газу загальною вартістю 616,8 млн. грн. При цьому вони заборгували 146,9 млн. грн.

Відновити газопостачання „Західенерго” та інших боржників „Газ України” обіцяє лише після того, як вони повністю погасять заборгованість за поточний рік.

Як пояснюють на „Західенерго”, проплата за газ залишається проблематичною у зв’язку з відсутністю коштів, причина якої полягає в тому, що ДП „Енергоринок” у недостатній мірі здійснює проплати за відпущену йому електроенергію.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...