Головна » Інше » „Кредит Банк (Україна)” стане ще потужнішим — Т.Чорновіл

„Кредит Банк (Україна)” стане ще потужнішим — Т.Чорновіл

АТ „Кредит Банк (Україна)” після певних трансформацій, пов’язаних з приходом нового інвестора, стане ще потужнішим, ніж зараз, — заявив „Контекст-медіа” народний депутат України Тарас Чорновіл, коментуючи ситуацію довкола банку.

„Кредит Банк” не тільки збережеться, але й стане потужнішим”, — сказав він.

На його думку, нинішнє керівництво банку, напевно, буде позитивно оцінене новими інвесторами, оскільки вміє вистояти в умовах тиску з боку „клану Медведчуків”.

Тарас Чорновіл розповів, що днями він зустрічався з головою Національного банку України Сергієм Тігіпком, у розмові з яким піднімав питання „Кредит Банку (Україна)”. „Було поставлено питання, що дії Сергія Медведчука (голови ДПА у Львівській області — „Контекст-медіа”) по дотисканню „Кредит Банку” вже завдали серйозної шкоди зовнішньому іміджу України і б’ють серйозно по іміджу всієї банківської системи України”, — сказав він.

Відтак Т.Чорновіл, за його ж словами, попросив С.Тігіпка „задіяти деякі фактори” на тому рівні, на якому він може, щоб „ці безчинства припинилися”. Голова НБУ пообіцяв допомогти, зокрема переговорити з цього приводу з Президентом Леонідом Кучмою, зазначив нардеп.

З 2002 року між „Кредит Банком (Україна)” та ДПА у Львівській області триває конфлікт на грунті розбіжностей у підходах до формування резервів. 12 листопада 2002 року екс-голова НБУ Володимир Стельмах повідомив, що він отримав листа від польського Kredyt Bank, у якому західні акціонери АТ „Кредит Банк (Україна) заявляють про намір вивести капітал з українського ринку у випадку продовження необгрунтованого тиску з боку податкових органів.

Наприкінці серпня 2003 року голова спостережної ради „Кредит Банку (України)” Малгожата Росєцка заявила, що Kredyt Bank S.A. (Варшава) продає свою частку у львівському банку, оскільки не має змоги забезпечити вкладення належних інвестицій у його подальший розвиток.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...