Головна » Інше » Продаж польським Kredyt Bank’ом частки у „Кредит Банку (Україна)” міг бути зумовлений зменшенням інвестпривабливості України — консул РП у Львові

Продаж польським Kredyt Bank’ом частки у „Кредит Банку (Україна)” міг бути зумовлений зменшенням інвестпривабливості України — консул РП у Львові

В основі рішення про продаж польським Kredyt Bank S.A. своєї частки у „Кредит Банку (Україна)”, можливо, лежало те, що Україна стає менш інвестиційно привабливою для західних інвесторів, — припустив у розмові з „Контекст-медіа” керівник Торгово-економічного відділу Генерального консульства Республіки Польща у Львові, консул Міхал Узембло.

„Знаєте, може, у підстав рішення бельгійських власників акцій (Kredyt Bank S.A.)… щось там то й лежить, частково. Можливо. Бо дійсно така правда є”, — сказав пан Узембло.

Більше коментувати ситуацію з „Кредит Банком (Україна)” він не забажав, оскільки, вважає, „то є внутрішня справа банку”.

На думку консула, в оприлюдненій наприкінці минулого місяця заяві голови спостережної ради „Кредит Банку (Україна)” Малгожати Росєцкої дана цілком вичерпна відповідь на усі запитання преси.

У заяві, нагадаємо, пані Росєцка інформує, що продаж своєї частки у „Кредит Банку (Україна)” польський Kredyt Bank S.A (Варшава) здійснює через те, що не має змоги забезпечити вкладення належних інвестицій у його подальший розвиток. Причиною цього вона називає те, що від’ємний фінансовий результат KB за минулий рік знизив його показник адекватності капіталу. До того ж, зазначає, вкладення капіталу в „Кредит Банк (Україна)” є одним з найбільших безпосередніх вкладень польського банку у фінансові установи, яке, згідно з методологією розрахунку показника платоспроможності, зменшує його власні кошти.

Kredyt Bank S.A. уже розпочав пошук надійного покупця на пакет акцій „Кредит Банку (Україна)”. Найбільш бажаним покупцем своєї частки польський інвестор вважає фінансову установу „з добрим іменем”.

Kredyt Bank переглянув свої інвестиційні плани не лише стосовно „Кредит Банк (Україна)”, але і щодо інших своїх представництв на міжнародних ринках. Банк збирається зосередитися суто на діяльності на польському ринку банківських послуг.

Інший крупний акціонер „Кредит Банку (Україна)” — ЄБРР (28,249% акцій) — зберігає свою частку у ньому і співпрацює з польським Kredyt Bank’ом для того, щоб знайти нового надійного стратегічного інвестора для львівського банку.

Акціонером АТ „Кредит Банк (Україна)” (раніше — АТ „Західно-Український комерційний банк”) Kredyt Bank S.A. став 5 років тому. У його власності перебувають 66,651% акцій банку.

Статутний капітал „Кредит Банку (Україна)” становить 143 549 тис. грн.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...