Головна » Інше » Питання розвитку прикордонних територій та перспектив відкриття нових митних переходів обговорили голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега та надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Марек Зюлковський

Питання розвитку прикордонних територій та перспектив відкриття нових митних переходів обговорили голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега та надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Марек Зюлковський

Питання розвитку прикордонних територій та перспектив відкриття нових митних переходів були обговорені сьогодні під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олександра Сендеги з надзвичайним і повноважним послом Республіки Польща в Україні Мареком Зюлковським та в.о. генерального консула Республіки Польща у Львові Янушем Яблонським, — повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Марек Зюлковський зазначив на необхідності розвитку прикордонної інфраструктури.

Посол також детально зупинився на проблемах роботи генерального консульства у Львові – з 1 вересня цього року розпочато видачу віз громадянам України для поїздок до Республіки Польща. За словами Марека Зюлковського, за один день працівники консульства можуть видавати 400-500 віз, однак є певні труднощі, котрі пов’язані насамперед із замалим та непристосованим для цих цілей приміщенням консульства. Януш Яблонський повідомив, що наразі ажіотажу навколо видачі віз немає, однак з 1 жовтня усі громадяни України для того, щоби потрапити до Республіки Польща, повинні мати візи і тому слід очікувати серйозного пожвавлення.

Марек Зюлковський повідомив голову Львівської облдержадміністрації про те, що у Києві вже декілька років проводиться виставка польських підприємців “Бізнес-Польща”. За його словами, в цьому році міністерство економіки Польщі вирішило провести виставку у Донецьку і цілком ймовірно, що вже наступного року місцем проведення оберуть Львів.

Упродовж кількох останніх років Республіці Польща стабільно належить десята частина зовнішньоторговельного обороту Львівської області. В силу багатьох факторів Польща i надалі залишається стратегічним торговельним партнером Львівщини.

За 6 місяців 2003 року зовнішньоторговельний оборот товарами підприємств Львівської області з Польщею склав 87,8 млн. дол. США – 5,9% від загального обсягу обороту, в тому числі експорт – 32, млн. дол. США (15,0 % від загального обсягу експорту), імпорт – 55,5 млн. дол. США (4,4% від загального обсягу імпорту). Порівняно з відповідним періодом 2002 року обсяг зовнішньоторговельного обороту з Польщею зріс на 22,7%, у тому числі експорт – зріс в 1,6 рази, а імпорт зріс на 15,6%.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...