Головна » Інше » Проведення цьогорічного Економічного форуму та Інвестиційної ярмарки у Львові обійдеться орієнтовно у 750 тис. грн.

Проведення цьогорічного Економічного форуму та Інвестиційної ярмарки у Львові обійдеться орієнтовно у 750 тис. грн.

Проведення ІІІ Економічного форуму та Інвестиційної ярмарки, які мають відбутися у Львові в жовтні, обійдеться орієнтовно у 750 тис. гривень, — повідомив сьогодні на нараді з питань організації Форуму заступник голови Львівської облдержадміністрації Степан Лукашик.

Він повідомив, що зведений кошторис на Економічний форум, згідно з проектом, складає 377 тис. грн., а на Інвестиційну ярмарку — 380 тис. грн.

Оприлюднивши проекту кошторису, який потрібно буде подати на затвердження голові Львівської ОДА, Степан Лукашик зацікавився деякими з поданих у ньому цифр, зокрема коштами, передбаченими на мовний переклад — 32 тис. грн. Пан Лукашик висловив подив з того, що переклад потребує такої суми. Відтак доручив, щоб йому до кінця тижня подали детальну розшифровку усіх робіт і необхідних для їх фінансування коштів.

„Перш ніж давати голові на підпис, потрібно розписати детальніше (кошторис)”, — сказав він.
Степан Лукашик наголосив, що після укладення кошторису проведення двох з найсолідніших у Львівській області заходів основним питанням залишається визначення джерел їх фінансування. За його очікуваннями, значна сума на організацію ІІІ Економічного форуму та Інвестиційної ярмарки повинна була б надійти від спонсорів. З цією метою визначено навіть, що підприємство, яке виділить 10 тис. грн. на Форум, автоматично отримує статус його офіційного спонсора, а якщо 30 тис. грн. —генерального спонсора.

На сьогодні, як було повідомлено на нараді, уже три підприємства зголосилися проспонсорувати Економічний форум по 10 тис. грн. кожен. 30 тис. грн. виділяє державний концерн ЛОРТА. За словами голови Асоціації банків Львівщини Олександра Іванова, слід очікувати, що спонсорами Економічного форуму стануть також „Кредит Банк (Україна)” (спочатку планувалося, що банк стане генспонсором, але через останні події його участь у Форумі змінилася) та „Укрексімбанк”, керуючим львівського відділення якого є п.Іванов.

С.Лукашик запропонував заохочувати підприємства до спонсорства. На його думку, це можливо, якщо не обмежуватись одним генеральним спонсором. „Може бути кілька генеральних спонсорів. Чим їх більше, генеральних, тим нам легче на бюджет”, — сказав він, зазначивши, що для підприємства бути генспонсором такого заходу, як Економічний форум, є досить великим іміджевим ходом.

Економічний форум у Львові проводиться третій рік поспіль. Торік у ньому взяло участь близько 600 учасників. У рамках Форуму традиційно проводиться Інвестиційна ярмарка, на якій українські підприємства представляють свої інвестиційні проекти, що потребують фінансування.

Як повідомляло агентство, цього року в рамках Форуму, згідно з планами, має відбутися Коопераційна ярмарка, у якій, очікується, візьмуть участь бізнесмени з багатьох держав, а також Банківська біржа за участю представників вітчизняних та іноземних банків.

Статус цьогорічного Форуму змінено: торік він стосувався питань прикордонного співробітництва, тепер — транскордонного.

За прогнозом начальника відділу з питань торговельно-економічного співробітництва Львівської ОДА Романа Дениса, у ІІІ Економічному форумі у Львові візьмуть участь біля 1 тис. учасників.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...