Головна » Інше » Комітет захисту прав акціонерів „Світоча” збирається звернутися до голови Львівської ОДА О.Сендеги з вимогою створити комітет для перевірки компанії

Комітет захисту прав акціонерів „Світоча” збирається звернутися до голови Львівської ОДА О.Сендеги з вимогою створити комітет для перевірки компанії

Комітет захисту прав акціонерів ЗАТ „Львівська кондитерська фірма „Світоч” та ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна” (Львів) планує звернутися до голови Львівської облдержадміністрації Олександра Сендеги з вимогою створити комітет для перевірки стану справ у цих компаніях.

Про це журналістів повідомив заступник керівника громадської приймальні народного депутата Юлії Тимошенко Михайло Зінько.

Михайло Зінько зауважив, що у громадську приймальну надійшло 659 заяв від акціонерів цих двох компаній про ущемлення їхніх прав.

Згідно із заявами, дрібні акціонери „Світоча” вважають незаконним передачу контрольного пакета акцій „Світоча” швейцарській корпорації Nestle, створення на базі „Світоча” двох компаній – ЗАТ „Світоч” і ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна”. Вони також нарікають на значні порушення, допущені колишнім головою правління кондитерської фірми, її президента Андрієм Тавпашем, що призвело до ущемлення їхніх прав, а також висловлюють невдоволення продажем торгової марки „Світоч” швейцарцям.

Як повідомляло агентство, дрібні акціонери „Світоча” і „Торг-Сервіс-Україна” створили Комітет захисту власних прав.

Раніше від імені 389 акціонерів ЗАТ „Львівська кондитерська фірма „Світоч” та ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна” керівник громадської приймальні нардепа Ю.Тимошенко у Львові Михайло Бойко звернувся до Президента України Леоніда Кучми з відкритим листом, у якому заявляє про свавілля і зловживання з боку президента „Світоча” Андрія Тавпаша.

„Світоч” належить до найбільших виробників кондитерських виробів в Україні. Частка компанії на вітчизняному ринку шоколадних виробів становить близько 10%.

Контрольним пакетом акцій „Світоча” володіє компанія Nestle.

У 2002 році „Світоч” на скоротив виробництво на 9% – до 40 тис. тонн кондитерської продукції (2001 року виробив 44 тис. тонн). Балансовий прибуток за минулий рік скоротився на 19,6% – до 21,8 млн. грн (у 2001 році становив 27,144 млн. грн.).

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...