Головна » Інше » Голова Львівської ОДА О.Сендега зустрівся з генконсулом Румунії у Чернівцях Р.Сендулеску

Голова Львівської ОДА О.Сендега зустрівся з генконсулом Румунії у Чернівцях Р.Сендулеску

Голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега зустрівся з генеральним консулом Румунії у Чернівцях Ромео Сендулеску, – повідомила „Контекст-медіа” прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Під час зустрічі Олександр Сендега сказав, що він сподівається на те, що візит генконсула пожвавить товарообіг між Румунією і Львівською областю та сприятиме залученню румунських інвестицій.

Ромео Сендулеску погодився зі словами голови Львівської ОДА щодо необхідності зміцнення зв’язків між Румунією та Львівщиною. Він, у свою чергу, ознайомив присутніх на зустрічі із пропозиціями румунських фірм, які хочуть працювати у Львівській області.

Р.Сендулеску також запропонував у майбутньому провести спільні львівсько-румунські економічні форуми.

Румунія належить до не багатьох торгівельних партнерів Львівської області, з якими сальдо зовнішньої торгівлі є додатнім. За попередніми підрахунками, у І півріччі 2003 року загальний обсяг взаємної торгівлі товарами області з Румунією складе 2,0 млн. дол., або 0,1% загального обсягу міжнародної торгівлі області, при експорті 1,6 млн. дол. (0,9% загального експорту) та імпорті 0,40 млн. дол. (0,06% загального імпорту).

Порівняно з І півріччям 2002 року обсяг ЗТО з Румунією зросте на 1,5 млн. дол., або у більш ніж 4 рази. В основному, за рахунок зростання експорту на 1,3 млн. дол.

На сьогодні на території Львівської області не створено жодного підприємства із залученням румунського капіталу.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...