Головна » Інше » Рівень оплати „Західенерго” за спожитий газ у березні склав 83,5%

Рівень оплати „Західенерго” за спожитий газ у березні склав 83,5%

Рівень оплати енергогенеруючої компанії „Західенерго” за спожитий газ у березні склав 83,5%, – повідомив „Контекст-медіа” прес-центр Національної акціонерної компанії „Нафтогаз України”.

Таким чином „Західенерго”, наголошується у повідомленні, не виконало доручення Президента Леоніда Кучми від 26 березня цього року про забезпечення повної та своєчасної оплати поточного споживання.

У повідомленні сказано, що аналогічною до „Західенерго” є ситуація із розрахунками за спожитий газ компаніями „Центренерго” і „Дніпроенерго”.

„Єдиною з енергокомпаній, що протягом березня сплачувала борги минулих періодів стало ВАТ „Донбасенерго”, рівень оплати по якій сягнув 162,9%”, – зазначив прес-центр „Нафтогазу України”.

Рівень проплати за поставлений газ чотирма енергогенеруючими компаніями, які належать до сфери управління Мінпаливенерго, у березні склав 85,7%. Компанії наростили загальний борг за спожитий, але не оплачений природний газ на 16 млн. гривень. Їм, за даними НАКу, було поставлено 406 млн. кубометрів природного газу на суму 112,2 млн. грн. Сплатили ж вони 96,2 млн. грн. Причому грошовими коштами лише 19,8 млн. грн. (17,6%), решту – згідно постанов Кабміну.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...