Головна » Інше » 7 квітня UCTE остаточно вирішить питання про сталу роботу „Бурштинського енергоострова” в європейській енергосистемі

7 квітня UCTE остаточно вирішить питання про сталу роботу „Бурштинського енергоострова” в європейській енергосистемі

7 квітня має відбутися чергове засідання комісії UCTE, на якому буде прийняте остаточне рішення стосовно сталої роботи „Бурштинського енергоострова” у паралельному режимі з європейською енергосистемою.

Про це 3 квітня на чергових загальних зборах акціонерів енергогенеруючої компанії „Західенерго” повідомив її голова правління Петро Омеляновський.

Петро Омеляновський підкреслив, що 2002 року, працюючи у пробному режимі паралельної роботи з енергосистемою Європи, Бурштинська ТЕС уперше виконала всі вимоги UCTE. На думку заступника директора Департаменту електроенергетики Мінпаливенерго України Богдана Дацишина, це дає підстави очікувати, що рішення UCTE буде позитивним і з липня цього року частина енергосистеми України перейде на сталу паралельну роботу з енергосистемою європейською.

Пробну роботу у паралельному режимі з UCTE „острів” Бурштинської ТЕС розпочав 1 липня 2002 року. До того – з 6 по 20 квітня – „острів” пропрацював з енергосистемою CENTRАL/UCTE у тестовому режимі.

„Бурштинський енергоострів” охоплює територію Закарпатської, частини Львівської та Івано-Франківської областей загальною площею 27 тис. кв метрів і населенням понад 3 млн. осіб.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...