Головна » Інше » У СЕЗ „Яворів” готуються до реалізації 4 інвестпроекти за участю польського капіталу

У СЕЗ „Яворів” готуються до реалізації 4 інвестпроекти за участю польського капіталу

На території спеціальної економічної зони „Яворів” (Львівська область) готуються до реалізації 4 інвестиційні проекти за участю польського капіталу, – повідомили „Контекст-медіа” у Яворівській райдержадміністрації.

Проекти передбачають створення в рамках СЕЗ виробництва сучасних телефонних апаратів за участю фірми Cyfral, будівництво фабрики по виробництву перев’язувальних матеріалів (фірма Bella), виробництво фармацевтичних препаратів (фірми Polfarmex і Terpol).

Очікуваним результатом втілення цих інвестпроектів є створення нових робочих місць і притік нових інвестицій в економіку Яворівського району.

На сьогодні статус суб’єкта СЕЗ „Яворів” отримали 25 спільних українсько-польських підприємств і 1 дочірнє польське підприємство. Ними, згідно з бізнес-планами, задекларовано інвестицій на суму 11,2 млн. дол., з яких 3 млн. дол. вже освоєно, і планується створити 919 нових робочих місць (створено 700, збережено 200).

З липня 2000 року випуск імпортозамінної продукції у „Яворові” здійснюють 12 українсько-польських спільних підприємств – ДП „Градієнт” ТзОВ „Кера Трейдинг”, ТзОВ „Термобуд” (обидва виробляють пінополістирольні плити), ТзОВ „Європласт” (виробництво труб і технічних елементів із полівінілхлориду), ТзОВ „Снєжка-Україна” (виробництво водоемульсійних фарб під ТМ „Снєжка”), ТзОВ „Яц-Бол” (столярні вироби), ТзОВ „Прушинскі” (виробництво покрівельних матеріалів і стінових панелей) і ТзОВ „Агроль” (вирощування і переробка продукції птахівництва).

У Львівській області діють 2 спеціальні економічні зони – „Яворів” і „Курортополіс Трускавець”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...