Головна » Інше » Львівський лікеро-горілчаний завод готовий забезпечити 80% потреби України в оцті

Львівський лікеро-горілчаний завод готовий забезпечити 80% потреби України в оцті

ЗАТ „Львівський лікеро-горілчаний завод” (ЛГЗ) готовий забезпечити 80% потреби України в оцті, – заявив „Контекст-медіа” заступник голови правління компанії Ярослав Лойко.

Але для цього, за його словами, Міністерство охорони здоров’я повинне винести заборону на діючі в Україні з 1996 року технічні умови (ТУ) до столового оцту, які дозволяють використовувати у його виробництві лісохімічну, льодяну і синтетичну оцтові кислоти.

Ярослав Лойко сказав, що Львівський лікеро-горілчаний завод неодноразово звертався з таким проханням до МОЗ, однак бажаного результату не отримав.

Через те, що на українському ринку багато дешевого оцту на кислотній основі, натуральний спиртовий оцет ЛГЗ залишається наразі неконкурентноспроможним. Його підприємство на сьогодні збуває лише у Львівській області, зазначив Я.Лойко. „На інші області не виходимо. Їм не цікаво, бо наш оцет дорогий”, – сказав він.

Водночас співрозмовник агентства відзначив, що волинська компанія „Торчин Продукт” використовує у виробництві майонезів і консервантів винятково оцет ЛГЗ.

Львівський лікеро-горілчаний завод зараз випускає 3 види оцтів на натуральній спиртовій основі.
Потужності ЛГЗ дозволяють йому випускати щороку 8 млн. півлітрових пляшок харчового оцту.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...