Головна » Інше » Вчинено погром у редакції газети „Молода Галичина”

Вчинено погром у редакції газети „Молода Галичина”

Сьогодні об 11.20 шестеро невідомих у респіраторних масках увірвались у редакцію газети „Молода Галичина”, та випустивши двом працівникам газети в обличчя газ, вчинили погром у комп’ютерному центрі газети та сусідньому з ним кабінеті літературного редактора газети, –повідомив на прес-конференції заступник головного редактора газети та комерційний директор Євген Тарнавський.

Потерпілі – працівник відділу збуту Петро Москва та верстальник Андрій Романишин зараз з опіками дихальних шляхів середньої важкості перебувають у Львівській міській лікарні швидкої допомоги на вулиці Топольній. Загалом знищено близько 10, переважно верстальних, комп’ютерів, міні-АТС, знищено меблі, а стіни обмальовано фарбою.

Євген Тарнавський повідомив, що наразі невідомо чи зможе вийти у світ номер газети 4 жовтня.

Заступник начальника УМВС Львівської області Дмитро Загарія повідомив журналістам, що на момент прес-конференції, яка о 14.30 розпочалась у прес-залі редакції, слідчі дії ще не завершено. Попередня кваліфікація злочину –– зумисне хуліганство (ч. 4 ст. 386 ККУ). Слідчі розглядають декілька версій злочину, серед них – конкуренція та зведення рахунків.

Керівник відділу політики „Молодої Галичини” Йосип Пазяк повідомив, що в останніх номерах газети був ряд критичних публікацій щодо діяльності голови Львівської обласної ради Михайла Сендака, також газета має дещо скептичне ставлення до блоку „Наша Україна”. З огляду на це, він не виключає версії помсти. Зокрема, один із депутатів Львівської обласної ради під час сесії заявив, що ряд ЗМІ, в тому числі і „Молода Галичина” перекручує інформацію про діяльність блоку „Наша Україна”. Разом з тим він визнав, що критичні публікації в газеті на адресу голови ДПА у Львівській області Сергія Медведчука з’являться лише тоді, якщо будуть переконливі докази його неправомірної діяльності.

Євген Тарнавський зауважив, що кілька днів тому в рекламний відділ газети приходив підозрілий клієнт, який цікавився умовами розміщення реклами в газеті, водночас роззирався по сторонам – ймовірно це міг бути наводчик. Євген Тарнавський повідомив, що головний редактор газети Роман Шостак зараз знаходиться у відрядженні, однак близько 17.00 він має повернутись до Львова. Так само о 17.00 до редакції мають прибути і власники газети, їх імена Євген Тарнавський відмовився повідомити, зіславшись на те, що він є найманим працівником.

Засновником газети „Молода Галича” є первинна журналістська організація. Як вважають експерти, газета наближена до середовища СДПУ(О).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...