Головна » Інше » Львівська податкова спробувала зняти з посади керуючого санацією ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів”

Львівська податкова спробувала зняти з посади керуючого санацією ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів”

Сьогодні на засіданні комітету кредиторів ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів” (ЛЗБМ), представники ДПІ Галицького району Львова, які входять до складу цього комітету, здійснили спробу зняти з посади керуючого санацією підприємства.

Підставою для звільнення з посади керуючого санацією Володимира Фаріона стала його заява.

На перешкоді реалізації цього стали юридичні обставини. По-перше, питання про звільнення з посади керуючого санацією не стояло в порядку денному. По-друге, під час засідання комітету з‘ясувалися додаткові обставини, які можуть вплинути на хід голосування. Зокрема, представник Пенсійного фонду Галицького району, який має частину голосів у комітеті кредиторів, повідомила, що є ухвала суду про збільшення цієї кількості голосів до 477. Виходячи з цього, ДПІ Галицького району не має більшості голосів у комітеті для прийняття рішень. Однак цієї ухвали суду в представника пенсійного фонду не було при собі.

Не зважаючи на те, що інші кредитори, враховуючи додаткові обставини, запропонували перенести засідання, а сам керуючий санацією не заперечив такий варіант, представники податкової поставили це питання на голосування. Інші кредитори не брали участі в голосуванні.

Податківці пояснили свою позицію тим, що остаточне рішення про звільнення з посади керуючого санацією все одно прийматиме суд, а сьогодні необхідно розглянути подану заяву. Судове засідання у цій справі повинно відбутись 10 жовтня у Господарському суді міста Львова.

Натомість інші кредитори та представники інвестора підприємства ДП „Добромиль–Київ” наполягли на тому, щоб питання про звільнення керуючого санацією поставити лише після того, як Володимир Фаріон чітко прозвітується про хід процедури санації. Звіт керуючого санацією, який було запропоновано сьогодні на розгляд засідання комітету кредиторів, не задовольнив більшість кредиторів, а також представника інвестора.

Таким чином наступне засідання комітету кредиторів відбудеться у вівторок, 7 жовтня.

Начальник Управління з питань державних корпоративних прав Львівської ОДА Михайло Галайко, який також брав участь у засіданні комітету кредиторів, прокоментував ситуацію „Контекст-медіа”. „План санації підприємства виконується, а податкова хоче якомога швидше зняти з посади керуючого санацією, щоб поставити свого представника на цю посаду, який скаже, що процедура санації не виконується і в кінцевому результаті ліквідувати це підприємство”, — сказав він. Михайло Галайко також не виключив, що вже хтось претендує на ділянку під підприємством, а податкова просто намагається очистити територію. За його словами, це не перший випадок втручання податкової в господарську діяльність підприємств Львівщини. Михайло Галайко також повідомив, що працівники ТзОВ „Будівельна кераміка Львова” готові вдатися до пікетів, щоб не допустити ліквідації підприємства.

3 квітня цього року 138 працівників ЛЗБМ, відповідно до затвердженого Господарським судом Львівської області плану санації, перейшли на роботу в новостворене боржником ЛЗБМ та інвестором ДП „Добромиль–Київ” підприємство ТзОВ „Будівельна кераміка Львова”. ДП „Добромиль–Київ” інвестувало в підприємство 578 тис. грн.

Комітет кредиторів налічує багато осіб, однак реально рішення можуть прийматися пенсійними фондами двох районів Львова та ДПІ Галицького району, які мають найбільше голосів у комітеті кредиторів.

Головою спостережної ради „Добромиль-Київ” є Олексій Івченко, народний депутат України, голова Конгресу Українських Націоналістів.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...