Головна » Інше » Львівська Податкова заявляє, що не збирається ліквідовувати Львівське заводоуправління будматеріалів

Львівська Податкова заявляє, що не збирається ліквідовувати Львівське заводоуправління будматеріалів

Ліквідація ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів” (ЛЗУБМ) не входить до намірів Податкової, — наголошується у заяві прес-центру ДПА у Львівській області, текст якої є у „Контекст-медіа”.

„Такої пропозиції від податкового органу не надходило”, — сказано у ній.

У ній інформується, що на засідання комітету кредиторів 26 вересня були винесені лише питання про визнання незадовільною роботи розпорядника майна та керуючого санацією ЛЗУБМ за неналежний контроль за виконанням плану санації інвестором ДП „Добромиль-Київ”.

Прес-центр запевняє, що ДПА у Львівській області зацікавлена у відновленні роботи підприємства і найшвидшому погашенні боргів перед державним бюджетом.

Водночас зауважує, що інвестор має врахувати, що відповідно до ст.21 п.13 Закону „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, якщо розрахунки з кредиторами не проведені в строки, передбачені планом санації, господарський суд визнає боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

„Отже, така процедура буде порушена у судовому порядку в разі, якщо ДП „Добромиль-Київ” не надасть достатніх доказів щодо виконання плану санації”, — зазначає прес-центр ДПА у Львівській області.

Податківці, згідно з його заявою, сумніваються, що „Добромиль-Київ” зможе відновити роботу ЛЗУБМ і виконати вимоги кредиторів: „Судячи з попередньої роботи інвестора не вбачається перспектив відновлення діяльності підприємства та погашення вимог кредиторів”. Такий висновок вони роблять, виходячи зі звіту про виконання плану санації підприємства.

„У цьому звіті, — інформує прес-центр, — зокрема зазначається, що інвестором не внесено у повному обсязі кошти в статутний фонд ТзОВ „Будівельна кераміка Львова”. Практично не ведуться роботи з відновлення виробництва, приміщення цегельного заводу перебувають у аварійному стані, що може призвести до руйнування будівлі. Повністю звільнено із займаних посад 72 працівників, з якими досі не проведено розрахунку”.

Раніше адвокат „Добромиль-Київ” Руслан Сидорович повідомив агентство, що Львівська Податкова хоче ліквідувати ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів”. За його словами, з такою ініціативою 26 вересня на засіданні комітету кредиторів підприємства виступив представник ДПІ Галицького району Львова, мотивуючи її тим, що інвестор не виконує взяті на себе зобов’язання з виконання плану санації.

За словами арбітражного керуючого санацією Олега Ящишина, термін плану санації ЛЗУБМ завершується наприкінці січня 2004 р. Він вважає, що є всі підстави для того, що вони будуть виконані вчасно. „Фактично у відповідності до затвердженого плану санації всі заходи або уже здійснюються, або в процесі виконання”, — зауважив О.Ящишин.

Львівська ОДА виступає категорично проти ліквідації ЛЗУБМ, оскільки воно, за словами начальника Головного управління промполітики Ростислава Сороки, є важливим для будівельної індустрії Львівщини.

Трудовий колектив заводоуправління попереджає про готовність захищати свої права на працю шляхом проведення страйків.

26 вересня на засіданні комітету кредиторів ЛЗУБМ було вирішено повторно розглянути питання, винесені на його порядок денний, 3 жовтня. До цього часу „Добромиль-Київ” має підготувати письмово повний звіт про виконання плану санації підприємства.

Податковій належить більшість голосів у комітеті кредиторів ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів”.

План санації ЛЗУБМ передбачає створення підприємства на основі його майна та коштів інвестора, яким виступає „Добромиль-Київ”. Таке підприємство було створено у вигляді ТОВ „Будівельна кераміка Львова”. ЛЗУБМ увійшло в його статутний фонд.

У липні 1998 року господарський суд Львівської області порушив справу про визнання банкрутом Львівського заводоуправління будматеріалів.

До ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів” входять три цегельних заводи із замкнутим циклом виробництва, кахельний завод, ремонтно-механічний завод, бетонний цех і кар’єр.

Головою спостережної ради „Добромиль-Київ” є Олексій Івченко, голова Конгресу Українських Націоналістів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...