Головна » Інше » Цукрові заводи Львівської області приступають до переробки цукрового буряка

Цукрові заводи Львівської області приступають до переробки цукрового буряка

Цукрові заводи Львівської області цього тижня приступають до переробки цукрового буряка, — повідомив „Контекст-медіа” заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Стефанишин.

„Сировини достатньо. Запас п’яти днів є”, — сказав він.

За його даними, у цьому сезоні на відміну від минулорічного в області працюватимуть 3 заводи, а не 2: до Радехівського і Золочівського додасться Самбірський. Причому саме він розпочне роботу першим — 3 жовтня. 5 жовтня до нього приєднається Радехівський, ще пізніше — Золочівський.

Іван Стефанишин повідомив, що станом на 2 жовтня на Львівщині зібрано 55% врожаю цукрового буряка з площі 12 тис. га. Відзначив, що врожайність цьогоріч вища від минулого року на 35 центнерів з гектара і складає біля 206 ц/га. Водночас цукристість буряків врожаю-2003 недостатня. „По цукристості є складнощі”, — відзначив І.Стефанишин.

Та попри це прогнозує, що цукру заводи цього року випустять на 15-20% більше, ніж торік — приблизно 54 тис. тонн. Питома вага цукру, виробленого Радехівським цукровим заводом у загальній кількості цукру, випущеного заводами області, вважає, складатиме біля 50% (близько 27 тис. тонн).

2002 року цукрові заводи Львівської області виробили 45 тис. тонн цукру.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...