Головна » Інше » „Львівобленерго” підписало з польською компанією Zakład remontowy energetyki угоду про відновлення Старосамбірської ГЕС

„Львівобленерго” підписало з польською компанією Zakład remontowy energetyki угоду про відновлення Старосамбірської ГЕС

ВАТ „Львівобленерго” підписало з польською компанією Zakład remontowy energetyki (ZRE) угоду про відновлення Старосамбірської гідроелектростанції (Львівська обл.) потужністю 250 кВт у 2004 році.

Про це „Контекст-медіа” повідомив голова спостережної ради „Львівобенерго” Ярослав Шпак.

Підписання угоди відбулося в рамках Інвестиційного ярмарку-2003 у Львові.

Як розповів Ярослав Шпак, за нинішніми даними вартість проекту відновлення роботи Старосамбірської ГЕС обійдеться в 1,6 млн. грн. Але сторони ще мають намір переглянути проект, тому вона може змінитися. „Ми то будемо переглядати. Приїдуть їхні спеціалісти, ще раз сядемо за стіл. Так що сума може змінитися. Думаю, що сильно не зміниться. Може бути трохи більша. Може бути і менша”, — сказав він.

Усі підготовчі роботи компанії мають намір завершити у 4 кварталі цього року.

Ярослав Шпак зазначив, що поляки зацікавлені у співпраці, оскільки на Львівщині є потреба у розвитку гідроенергетики, що, у свою чергу, передбачає будівництво низки малих ГЕС. „По Львівщині таких (станцій) може бути пару десятків. Ми так і записали в протоколі: ми будемо не тільки цей проект реалізовувати, а й вивчати інші місця, де можна такі електростанції побудувати і тоді вже можна приймати рішення по кожній електростанції по взаємовигідній співпрці”, — сказав він.

Нагадаємо, раніше „Львівобленерго” вело переговори з банком „Аваль” щодо залучення інвестицій у відновлення Старосамбірської ГЕС.

Zakład remontowy energetyki (Гданськ) спеціалізується на ремонті великого енергообладнання. Крім цього, виробляє обладнання для малих ГЕС. У структурі компанії діє також підрозділ з проектування і будівництва об’єктів малої енергетики.

Як повідомляло агентство, цього року на Інвестиційному ярмарку у Львові, за словами голови Львівської ОДА Олександра Сендеги, було підписано 25 двосторонніх господарських угод та контрактів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...