Головна » Інше » “Львівобленерго” і “Магнік” підписали протокол намірів про освоєння Королівського родовища некондиційного газу у Закарпатті

“Львівобленерго” і “Магнік” підписали протокол намірів про освоєння Королівського родовища некондиційного газу у Закарпатті

ВАТ “Львівобленерго” і ТОВ “Магнік” (Ужгород), що входить до концерну “Надра”, підписали протокол намірів про освоєння Королівського родовища некондиційного газу у Закарпатті шляхом будівництва на ньому газово-електричного комплексу для виробництва електроенергії.

Про це “Контекст-медіа” повідомив голова спостережної ради “Львівобленерго” Ярослав Шпак.

Підписання протоколу відбулося під час Інвестиційного ярмарку-2003 у Львові.

“Вони (ТОВ “Магнік” — “Контекст-медіа”) взнали, що ми тим займаємося і запропонували нам, бо вони мають право на освоєння родовища, і прийшли до висновку, що співпраця з нами може бути для них корисна. Ми також вважаємо, що це для нас вигідно”, — розповів Ярослав Шпак.

Він уточнив, що проект з “Магнік” перебуває зараз на початковій стадії: не визначений кошторис робіт, потужність (відомо, що буде менша, аніж по родовищу “Вереща”). “Але, — зазначив, — маючи досвід “Верещі”, думаю, ще буквально місяць часу і з основними позиціями ми визначимося по Закарпаттю”.

Уже зараз відомо, що освоєння Королівського родовища вестиметься у формі спільної діяльності без права юридичної особи.

Угоду про співпрацю “Львівобленерго” і “Магнік”, за словами Ярослава Шпака, підпишуть уже впродовж 4 кварталу цього року.

Як зазначив агентству заступник директора ТОВ “Магнік” Микола Каденко, його фірма сподівається на співпрацю з “Львівобленерго” і по інших родовищах, права на які вона має. “Враховуючи те, що газові родовища Закарпаття мало вивчені… Але є родовище Руско-Комарівське, яке по складу газу майже відповідне Королівському… Тобто можна було б в розвитку цих подій мати на увазі і його”, — сказав він.

Як повідомляло агентство, “Львівобленерго” і газопромислове управління “Львівгазвидобування” підписали протокол намірів про освоєння родовища некондиційного газу “Вереща” у Львівській області шляхом будівництва на ньому газово-електричного комплексу для виробництва електроенергії.

Як повідомляло агентство, цього року на Інвестиційному ярмарку у Львові, за словами голови Львівської ОДА Олександра Сендеги, було підписано 25 двосторонніх господарських угод та контрактів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...