Головна » Інше » До листопада ЛАЗ завершить підготовку виробництва півтораповерхового автобуса „Неолаз”

До листопада ЛАЗ завершить підготовку виробництва півтораповерхового автобуса „Неолаз”

До листопада Львівський автомобільний завод завершить підготовку виробництва півтораповерхового туристичного автобуса підвищеної комфортності ЛАЗ-5208 „Неолаз”.

Про це „Контекст-медіа” повідомила прес-служба Торгового дому „ЛАЗ-Україна” з посиланням на виступ голови правління ТД Олександра Чепового

За словами Олександра Чепового, у листопаді буде оголошено й про початок продажу даної моделі, а також названа остаточна ціна автобуса та умови поставки. Формування портфелю замовлень на нову машину проводитиметься з кінця року.

Прес-служба ТД „ЛАЗ-Україна” зазначає, що інтерес до „Неолазу” у потенційних покупців великий. Це, за її інформацією, підтвердила й презентація автобуса на виставці „Автомобілі, автосервіс, автоперевезення’2003”, яка проходила 25-28 вересня в Одесі.

„У перший день роботи виставки, за сприяння Одеського управління транспорту в особі Сергія Доброхода, відбулася презентація „Неолазу” для представників найбільших туристичних фірм Одеси, під час якої з боку потенційних замовників була виявлена зацікавленість новою розробкою ЛАЗу”, — повідомила вона.

За її інформацією, давній партнер Торгового дому „ЛАЗ-Україна” — ТОВ „Експрес” — уже висловило намір придбати „Неолаз” у другому кварталі 2004 року.

Наприкінці серпня прес-служба ТД „ЛАЗ-Україна” повідомила, що серійний випуск півтораповерхового автобуск „Неолаз” (ЛАЗ-5208) буде налагоджено ЛАЗом ще у поточному році.

Раніше голова правління ВАТ „ЛАЗ” Юрій Сорокін повідомив, що серійне виробництво „Неолазів” буде розпочато з 1 січня 2004 року. Тоді ж він повідомив, що орієнтовна вартість „Неолазу”, який може бути виготовлений як на шасі, так і з використанням несучого кузова, як повідомив Юрій Сорокін, складає 150 тис. дол. При використанні дешевих комплектуючих ціна може бути знижена до 100 тис. дол.

Дослідний зразок „Неолазу” ЛАЗ представив 20 серпня.

Нова модель ЛАЗівського автобуса візуально подібна до „Неоплана”. Розрахована на 51 сидяче місце для пасажирів; габаритні довжина, ширина і висота, відповідно, — 12 м, 2,55 м і 3,665 м. Модель двигуна — Mercedes-Benz OM 457 LA (може також оснащатися двигунами MAN, Deutz, Raba („Євро-3”). Модель коробки передач — Mercedes-Benz GO 190-6. Новий автобус ЛАЗу обладнаний кондиціонером Webasto, аудіо-, відео- системою Blaupunkt, поличками для ручної поклажі, холодильником, кавоваркою, туалетною кабіною.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...