Головна » Інше » Польські дипломатичні установи в Україні не справляються із значним напливом громадян щодо видачі їм віз — Олександр Заріцький

Польські дипломатичні установи в Україні не справляються із значним напливом громадян щодо видачі їм віз — Олександр Заріцький

„На даний час я з певним сумом констатую, що польські дипломатичні установи, які діють в Україні, не справляються із значним напливом громадян щодо видачі їм віз”, — повідомляє прес-служба Західного регіонального управління ДПС України з посиланням на начальника Мостиського прикордонного загону полковника Олександра Заріцького.

При цьому Олександр Заріцький зазначив, що це проблема не української сторони, але висловив сподівання що ця проблема поступово вирішиться. „Ми з нашими польськими колегами прогнозуємо, що ця ситуація стабілізується впродовж найближчих 3-ох – 4-ох місяців”, — додав він.

Олександр Заріцький також повідомив, що до 1 жовтня на пунктах пропуску на виїзд з України були дуже великі черги, які сягали від 150 до 250 автомобілів. А вже з 30 вересня, за його словами, на основних пунктах пропуску Мостиського прикордонного загону „Шегині” та „Краковець” виїзд з України практично відбувався без черг. Великовантажні автомобілі, що зараз знаходяться ПП „Шегині” безперешкодно перетинають кордон до Польщі, бо їх власники заздалегідь подбали про своєчасне придбання віз.

З 1 жовтня між Україною та Польщею введений односторонній візовий режим, відповідно до якого громадяни України їздитимуть до Польщі за візами, а громадяни Республіки Польща до України без віз.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...