Головна » Інше » В 2003 році Жидачівський ЦПК витратив на капремонт і модернізацію 2 млн. дол.

В 2003 році Жидачівський ЦПК витратив на капремонт і модернізацію 2 млн. дол.

ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат” (Львівська обл.), єдиний в Україні виробник газетного паперу, у цьому році витратив на капітальний ремонт і модернізацію обладнання біля 2 млн. дол., — повідомили „Контекст-медіа” в концерні „Основа”, до якого входить ЖЦПК.
Ремонтно-модернізаційні роботи на комбінаті проводились з 5 по 19 серпня.

За цей час на фабриці гофрокартонної тари була змонтована закуплена у Великобританії суха частина гофроагрегата виробництва фірми Simon. „Особливістю нової сухої частини гофроагрегата, — зазначили в „Основі”, — є повна автоматизація системи розкрою і вкладання гофролистів. Перенастроювання здійснюється з допомогою комп’ютера з кабіни оператора. Раніше ця операція проводилася вручну, що призводило до великих коливань в технології виробництва”.

Нове обладнання, як повідомили в концерні, дозволить збільшити виробничі показники гофроагрегата (з 63 до 90 млн. кв. метрів в рік), підвищити якість продукції, знизити кількість відходів при зміні форматів.

„Докорінній реконструкції”, за висловлюванням представника концерну, була піддана папероробна машина №3, що виробляє картон для плоских шарів гофрованого картону (лайнер). На ній встановили другий сітковий стіл, який дозволить випускати на ній двошаровий картон-лайнер, в тому числі білий і т.зв. хмарний. Це, у свою чергу, означає, що комбінату можна відмовитися від закупівель білого і хмарного лайнеру за кордоном. Не менш важливо, що в результаті реконструкції виробнича потужність ПРМ №3 зросла з 30 до 35 тис. тонн в рік.

Певна модернізація була здійснена і папероробної машини №2, що виробляє папір для гофрування. На ній встановили новий прес з розширеною зоною пресування, що дозволить підвищити якість продукції і знизити енерговитрати на її сушіння.

Як повідомили в концерні „Основа”, проекти модернізації обладнання на Жидачівському ЦПК були розроблені конструкторами самого комбінату. Власними силами підприємства було виготовлено майже все обладнання, а також здійснено його монтаж, зазначили в концерні.

Нагадаємо, голова правління ЖЦПК Олександрі Пітула раніше повідомляв агентство, що цього року в реконструкцію і модернізацію комбінату буде вкладено біля 12 млн. грн.

Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат працює з 1951 року. На сьогодні входить до концерну „Основа”, який об’єднує загалом 27 підприємств. Держпакетом в розмірі 26% статутного фонду комбінату управляє ДАХК „Укрпапірпром”. За 9 місяців 2003 р. ЖЦПК випустив товарної продукції на суму 169,298 млн. грн. і таким чином збільшив обсяги виробництва у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 15,8%. За 2002 рік обсяг товарної продукції, виробленої комбінатом, зріс на 6,5% — до 202 млн. грн. Торік підприємство закінчило з 3,2 млн. грн. чистого збитку.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...