Головна » Інше » „Укрспецмаш” своїми заявами про незаконну приватизацію Дрогобицького заводу автокранів чинить тиск на суд — ФДМУ

„Укрспецмаш” своїми заявами про незаконну приватизацію Дрогобицького заводу автокранів чинить тиск на суд — ФДМУ

ТзОВ „Укрспецмаш” своїми заявами про незаконну приватизацію ВАТ „Дрогобицький завод автомобільних кранів” чинить тиск на суд.

Про це в інформації про продаж пакету акцій ВАТ „ДЗАК”, надісланій „Контекст-медіа”, заявляє заступник начальника РВ ФДМУ у Львівській області Наталія Горлач.

„Враховуючи той факт, що питання з продажу пакету акцій ВАТ „ДЗАК” рішенням Господарського суду м.Києва повернуто до розгляду у Львівську область, розповсюдження вищезгаданої інформації є прямим тиском як на регіональне відділення, так і на суд”, — заявляє вона.

Наклепом називає Наталія Горлач розповсюджену „Укрспецмашем” інформацію про те, що власниками 50% акцій ВАТ „ДЗАК” є сини начальника регіонального відділення ФДМУ у Львівській області С.Давимуки та голови Львівського апеляційного суду Б.Мазовіти. Ця інформація, зазначає вона, „легко спростовується даними реєстру акціонерів ВАТ „ДЗАК”.

Нагадаємо, директор „Укрспецмашу” Валерій Єфімов раніше заявив, що начальник РВ Фонду держмайна України у Львівській області Степан Давимука та голова Львівського апеляційного суду Богдан Мазовіта є зацікавленими особами у приватизації Дрогобицького заводу автокранів, оскільки, за його даними, 50% акцій підприємства належать їхнім синам. Генеральний директор ХК „Доброта” Олександр Коростильов спростував цю інформацію.

„Укрспецмаш” вважає незаконною приватизацію ДЗАК, тому що ДП ТзОВ „Холдингова компанія „Доброта” „Автоцентр” на конкурсі у 2001 році запропонувала за 58,83% пакет акцій заводу меншу суму, ніж „Укрспецмаш”. Відтак „Укрспецмаш” намагається в судах скасувати результати конкурсу. На сьогодні відбулося уже 13 судів, останній — 15 жовтня цього року у Господарському суді м.Києва, який вирішив передати подальший розгляд справи у Господарський суд Львівської області.

ХК „Доброта” і регіональне відділення ФДМУ у Львівській області запевняють, що конкурс було проведено без порушень і ДП „Автоцентр” є повноправним власником пакета акцій Дрогобицького автокранового.

Конкурс з продажу контрольного пакета акцій Дрогобицького заводу автокранів відбувся 4 жовтня 2001 року. Участь у ньому взяли ТОВ „Южтяжмаш”, ТОВ „Укрспецмаш” та ДП “Холдингова компанія „Доброта” “Автоцентр”, які запропонували за виставлений пакет акцій (стартова ціна — 3 635 278 грн.), відповідно, 5 600 000, 7 050 000 та 3 640 100 грн. Переможцем був названий «Автоцентр». «Укрспецмаш» не погодився з таким рішенням і на його вимогу конкурсна комісія провела 10 жовтня ще одне засідання, на якому підтвердила своє попереднє рішення.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...