Головна » Інше » У 2002 році підприємства-суб’єкти СЕЗ „Яворів” виробили продукції на суму 178,8 млн. грн.

У 2002 році підприємства-суб’єкти СЕЗ „Яворів” виробили продукції на суму 178,8 млн. грн.

У 2002 році підприємства-суб’єкти спеціальної економічної зони „Яворів” (Львівська область) виробили продукції на суму 178,8 млн. грн., – повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації з посиланням на директора СЕЗ „Яворів” Олексія Гордієнка.

За словами Олексія Гордієнка, з часу заснування зони у ній було вироблено продукції на суму 338,4 млн. грн.

О.Гордієнко зазначив, що частка продукції підприємств-суб’єктів СЕЗ „Яворів” у виробництві промпродукції Яворівського району становить 73%.

Продукція підприємств, за його словами, експортується у Польщу, Данію, Францію, Росію, Іспанію. Так, за період функціонування СЕЗ експорт склав 12,8 млн. дол. Імпорт за цей же період склав 38,2 млн. дол.

„Основною причиною такого дисбалансу є те, що підприємства експортери не мають змоги наростити свій потенціал через невідшкодування податку на додану вартість”, – пояснив Олексій Гордієнко.

При цьому, зазначив він, підприємствами-суб’єктами „Яворова” за період його функціонування сплачено до бюджетів всіх рівнів 26,6 млн. грн., в т.ч. у 2002 р. – 11,7 млн. грн.

Раніше прес-служба Львівської ОДА повідомляла, що у 2002 р. підприємства-суб’єкти СЕЗ „Яворів” виробили промпродукції на суму 144 млн. грн., що склало 64% від загального обсягу виробництва по Яворівському району. Зазначалося, що з початку функціонування зони її суб’єкти виробили продукції і надали послуг на суму понад 280 млн. грн., і що експорт при цьому склав 61 млн. грн.

СЕЗ „Яворів” створена 1999 року. Статус її суб’єкта отримали 83 підприємства, засновниками яких виступають фізичні і юридичні особи 17 країн світу – Австрії, Англії, В’єтнаму, Голландії, Данії, Іспанії, Канади, Китай, Німеччина, Польща, Росія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Франція та Японія. Сума задекларованих ними інвестицій складає 222,9 млн. дол.

За 2002 рік у СЕЗ „Яворів” було зареєстровано 20 інвестпроектів на суму 14,8 млн. дол. Обсяг залучених інвестицій за минулий рік склав 17,1 млн. дол.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...