Головна » Інше » За 2002 рік у СЕЗ „Яворів” зареєстровано 20 інвестпроектів на суму 14,8 млн. дол.

За 2002 рік у СЕЗ „Яворів” зареєстровано 20 інвестпроектів на суму 14,8 млн. дол.

За 2002 рік на території спеціальної економічної зони „Яворів” (Львівська область) було зареєстровано 20 інвестиційних проектів на загальну суму 14,8 млн. дол., – повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації з посиланням на директора СЕЗ Олексія Гордієнка.

Як зазначив Олексій Гордієнко, за час реалізації Закону України „Про спеціальну економічну зону „Яворів” статус суб’єкта СЕЗ отримали 83 підприємства, 47 з яких реалізовують проекти, що мають прямо чи опосередковано енергозберігаючий технологічний напрямок, і таким чином розв’язують проблему зменшення енергоресурсів.

Сума задекларованих за цей час інвестицій складає 222,9 млн. дол.

Засновниками підприємств-суб’єктів СЕЗ „Яворів”, за даними О.Гордієнка, виступають як фізичні, так і юридичні особи із 17 країн світу – Австрії, Англії, В’єтнаму, Голландії, Данії, Іспанії, Канади, Китаю, Німеччини, Польщі, Росії, Румунії, Словаччини, США, Туреччини, Франції та Японії.

До найбільш вагомих і значимих для Яворівського району введених інвестпроектів директор СЕЗ „Яворів” відносить виробництво друкованої продукції ТзОВ „Видавнича група „Експрес” (кошторисна вартість проекту 5 030 тис. дол., створено 120 нових робочих місць), виробництво продукції з деревини ТзОВ „Яц-Бол” (1 658 тис. дол., з яких 1 592 тис. дол. – іноземний капітал, 190 нових робочих місць), створення виробництва сучасних дезинфікуючих та антисептичних засобів ТзОВ „ДезоМарк” (1 856 тис. дол., з яких 1 700 тис. дол. – іноземні інвестиції), виробництво зошитів ТзОВ „Зошит України” (2 514 тис. дол., 120 нових робочих місць).

Як повідомлялось, у 2002 році підприємства-суб’єкти СЕЗ „Яворів”, за даними Львівської ОДА, виробили промпродукції на суму 144 млн. грн., що склало 64% від загального обсягу виробництва по Яворівському району.

З початку ж функціонування СЕЗ підприємства виробили продукції і надали послуг на суму, що перевищує 280 млн. грн. Експорт при цьому склав 61 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Бар Wonderland у Львові

У Львові масово закриваються бари — гастроблогерка

Про масове зачинення барів та коктейль-барів у Львові повідомила гастроблогерка Оксана Левкова.