Головна » Інше » АМКУ затримує процедуру купівлі/продажу українських обленерго РАО „ЕЭС России”

АМКУ затримує процедуру купівлі/продажу українських обленерго РАО „ЕЭС России”

Антимонопольний комітет України затримує процедуру продажу 40-% пакетів акції 5-ти українських енергопостачальних компаній у т.ч. „Львівобленерго” якими володіли структури бізнесмена Костянтина Григоришина Російському акціонерному товариству „Єдині енергосистеми Росії” (РАО „ЕЭС России”).

Про це повідомили в компанії „Укренергоконсалтинг”, яка управляє енергопостачальними активами Костянтина Григоришина.

„Антимонопольний комітет у Києві не пропускає. Там певні є моменти, пов’язані із законодавством”, — сказав співрозмовник агентства, який побажав залишитись невідомим.

Представник „Укренергоконсалтингу” підтвердив, що операція продажу пакетів акцій обленерго російському енергохолдингу справді відбувається, уже є усні домовленості, однак юридично договір ще не оформлено.

21 листопада російська щоденна ділова газета „Ведомости” опублікувала матеріал, в якому, посилаючись на джерело, близьке до ради директорів РАО „ЕЭС России”, повідомила, що російський енергохолдинг завершив купівлю 40%-их пакетів п’яти українських енергопостачальних компаній — „Львівобленерго”, „Чернігівобленерго”, „Полтаваобленерго”, „Прикарпаттяобленерго” і „Сумиобленерго”. Продавцями, як сказано в матеріалі, виступили структури українського бізнесмена Костянтина Григоришина, а сума угоди оцінюється у понад 100 млн. дол.

За інформацією “Ведомостей”, прес-служба РАО “EЭС России” оголосить про результати роботи з придбання українських обленерго лише після зустрічі А.Чубайса з Л.Кучмою.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...