Головна » Інше » Бюджет Львівської області на 2003 рік збільшено на 30,5 млн. грн.

Бюджет Львівської області на 2003 рік збільшено на 30,5 млн. грн.

25 листопада на засіданні сесії Львівської обради депутати прийняли за основу проект рішення „Про внесення змін до показників обласного бюджету Львівської області на 2003 рік, чим збільшили обсяг видатків для забезпечення діяльності установ обласного підпорядкування і здійснення загальнообласних заходів на 30,5 млн. грн.

З цього питання перед депутатами виступив заступник голови Львівської ОДА Олег Демків.

Він зазначив, що повністю вирішити проблеми та задовольнити потреби в коштах усі напрямки діяльності бюджетної сфери немає можливості і відповідних ресурсів.

Однак збільшення бюджетних видатків, за словами Олега Демківа, допоможе забезпечити виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, зменшити заборгованість з інших соціальних виплат та провести фінансування невідкладних першочергових заходів, передбачених обласним бюджетом цього року.

Олег Демків повідомив, що доходи, які надійшли до обласного бюджету у січні-вересні поточного року дали можливість разом з наданням субвенцій і дотацій на зменшення диспропорцій зробити видатки на загальну суму 399 млн. грн., що становить 64% до затвердженого обсягу на рік. З них 141 млн. грн. спрямовано на утримання 190 установ і здійснення заходів, які фінансуються з обласного бюджету. Порівняно з минулим роком видатки у цілому зросли на 52 млн. грн., оскільки було забезпечено виплату мінімальної заробітної плати в розмірі 185 грн. та підвищення посадових окладів.

Відповідно до прийнятого рішення буде збільшено обсяги фінансування органів управління, видатки на освіту, правоохоронні органи, охорону здоров’я, на соціальний захист та соціальне забезпечення, на потреби культури, на потреби розвитку фізичної культури і спорту.

Раніше, 24 грудня, бюджетна комісія Львівської облради підготувала пропозиції щодо збільшення бюджету області на 2003 рік на 15,520 млн. грн.

Обсяг обласного бюджету 2003 року по доходах і видатках, затверджений у січні 2003 року, становив 600 341,8 тис. грн., в т.ч. загальний фонд — 560 151,8 тис. грн., спеціальний фонд — 40 190,0 тис. грн. Проти затвердженого обласною радою на 2002 рік обсяг обласного бюджету-2003 зріс на 95,9 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...