Головна » Інше » Проект підтримки приватизації землі в Україні профінансував виготовлення 351 державного акта на право приватної власності на землю у Львівській області

Проект підтримки приватизації землі в Україні профінансував виготовлення 351 державного акта на право приватної власності на землю у Львівській області

351 державний акт на право приватної власності на землю, який отримали сьогодні селяни Крисовицької сільської ради Мостиського району, був профінансований в рамках Проекту підтримки приватизації землі в Україні Агентства США з міжнародного розвитку.

Керівник Проекту підтримки приватизації землі в Україні Степан Добрілович повідомив, що мета цього проекту, який фінансує уряд США, — допомогти створити в Україні ринок землі, власність на землю, у конкретному випадку — допомогти українським селянам стати повноправними власниками землі. У рамках цього проекту буде профінансовано видання 1 800 тис. державних актів на право приватної власності на землю.

Заступник голови Львівської ОДА з питань АПК Іван Стефанишин відзначив, що в рамках цього проекту у Львівській області акти на право приватної власності на землю отримають 60 тис. чоловік. 450 тис. грн. з обласного бюджету виділено на видання цих державних актів. Виготовлення 1 державного акта на право приватної власності на землю коштує 85 грн.

Начальник головного управління земельних ресурсів Львівської ОДА Олександр Настасенко відзначив, що між урядом України і Світовим банком укладена угода про фінансування робіт з фінансування державних актів на право приватної власності на землю. У Львівській області 212 тис. людей ще не отримали державних актів.

Начальник відділу землеустрою Мостиської РДА Богдан Малашівський, повідомив, що Мостиський район належить до числа тих, які частково отримали фінансування на видання державних актів приватної власності на землю, у рамках Проекту підтримки приватизації землі агентства США з Міжнародного розвитку. У такий спосіб буде профінансовано 22 сільські ради, тобто це буде коштувати понад 10 тис. грн., а загалом Мостиського району потрібно понад 15 тис. грн. У Мостиському районі є 31 сільська рада та 2 міські. На цей час у Мостиському районі 1 тис. людей самі профінансували собі ці документи. У Крисовицькій сільській раді, до якої належить 3 села, потрібно 373 державні акти на право приватної власності на землю, 351 акти профінансовано в рамках проекту, 22 акти про фінансовані самими власниками.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...