Головна » Інше » USAID допоможе Львівській, Хмельницькій і Полтавській областям реформувати місцеві бюджети

USAID допоможе Львівській, Хмельницькій і Полтавській областям реформувати місцеві бюджети

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) започаткувало в рамках проекту підтримки економічної та фіскальної реформ нову програму – „Реформування місцевих бюджетів”, – повідомила Регіональна місія USAID в Україні, Білорусі та Молдові.

Як зазначили в місії, програма спрямована на вдосконалення бюджетного процесу в місцевих органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування згідно з вимогами Бюджетного кодексу України, прийнятого у 2001 році.

Планується, що вона сприятиме розбудові можливостей органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо вдосконалення бюджетної системи „для того, щоб місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування могли надавати якісніші послуги громадянам”; впровадження сучасних методів складання та виконання бюджетів, в т.ч. програмно-цільового методу складання та виконання бюджету; завершення процесу розподілу повноважень щодо складання та виконання місцевих бюджетів одночасно із запровадженням більш прозорого процесу складання та виконання бюджетів „та залученням широких кіл громадськості до цього процесу”.

„Одночасно у рамках нової програми для спеціалістів з питань місцевих бюджетів у районах, малих містах та селах проводитиметься загальнонаціональне навчання щодо застосування основних положень Бюджетного кодексу України”, – додали в Регіональній місії USAID.

Проект „Підтримка економічної та фіскальної реформи” фінансується USAID і втілюється корпорацією „Альтернативи Розвитку” (Development Alternatives, Inc.) з квітня 2001 року.

Починаючи з 1992 року USAID надало технічну і гуманітарну допомогу Україні на загальну суму понад 1,6 млрд. дол. з метою „сприяння демократичним, економічним і суспільним перетворенням.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...