Головна » Інше » Львівська область отримає прямий доступ в Раду Карпатського Єврорегіону

Львівська область отримає прямий доступ в Раду Карпатського Єврорегіону

Львівська область отримає прямий доступ у раду Карпатського Єврорегіону. Така можливість відкрилася за результатом церемоніальної ради Карпатського Єврорегіону, яка відбувалася 20-21 лютого в м.Ніредьгаза (Угорщина) за участю міністра закордонних справ України Анатолія Зленка, – повідомив начальник Головного управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та іноземних інвестицій Львівської облдержадміністрації Віктор Борщевський.

За його словами, Карпатський Єврорегіон зараз планує провести своєрідну реструктуризацію своєї діяльності, яка проявлятиметься у приділенні більшої уваги до роботи з регіонами, кожен з яких буде „безпосередньо і прямо представлений в раді Карпатського Єврорегіону”.

„Якщо раніше в раді Єврорегіону представництво мала кожна країна, то зараз кожен регіон буде мати таке представництво і, як наслідок, Львівщина отримала два місця в цій раді. Це значить, що можливості нашої області щодо використання потенціалу цього Єврорегіону зростуть”, – сказав він.

Віктор Борщевський повідомив також, що між Львівською областю і керівництвом українського представництва Карпатського Єврорегіону (розташоване в Ужгороді) досягнуто домовленість про відкриття у Львові „так званого повноважного відділення чи повноважної філії українського представництва в Єврорегіоні, яка могла б вже безпосередньо працювати як повноважний орган області в цьому Єврорегіоні”.

За його словами, таким чином Львівська область отримає вихід на безпосередні контакти з країнами-учасницями Карпатського Єврорегіону, а також змогу активніше працювати з фондами, насамперед – з Карпатським Фондом. „Тобто отримувати грантові ресурси”, – додав пан Борщевський.

„Це вже інше питання, наскільки активно буде працювати таке повноважне відділення у Львівській області. Але, по крайній мірі, можливості зростають”, – зазначив він.

Львівська ОДА, за словами співрозмовника агентства, сподівається, що участь у раді Карпатського Єврорегіону дозволить області подолати гіпотетично негативні наслідки введення візового режиму на кордоні України з Польщею та Угорщиною, а також сприятиме інтенсифікації економічних (торгових, туристичних, тощо) відносин.

В.Борщевський розповів, що на церемоніальній раді у Ніредьгаза йшлося також про те, що Карпатський Єврорегіон починає відігравати уже геополітичну функцію, роль „моста” між країнами-учасницями – тими, які уже незабаром увійдуть в ЄС, і тими, які лише прагнуть до нього увійти.

Карпатський Єврорегіон створений 1993 року. Його країнами-учасницями є Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія та Україна. З українського боку до нього входять Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька області.

Українське повноважне представництво Карпатського Єврорегіону розташоване у м.Ужгород (Закарпатська область).

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...