Головна » Інше » Львівський завод “Іскра” у лютому завершить технологічне випробування енергоощадних електроламп з електронним запалом

Львівський завод “Іскра” у лютому завершить технологічне випробування енергоощадних електроламп з електронним запалом

Львівський електроламповий завод „Іскра” у лютому завершить технологічне випробування енергоощадних електроламп з електронним запалом, – повідомила 28 січня львівська газета „Молода Галичина” з посиланням на слова начальника управління промисловості, транспорту і зв’язку Львівської облдержадміністрації Ростислава Сороки.

За словами Ростислава Сороки, нова лампа, за попередніми даними, споживатиме у 3 рази менше електроенергії у порівнянні зі звичайними лампами.

„Досі таку продукцію в Україну постачали лише імениті закордонні виробники на кшталт американської компанії General Electric та кількох інших”, – сказав він.

До кінця 2003 року „Іскра” планує випустити 500 тис. штук енергоощадних ламп.

ВАТ „Іскра” – єдиний виробник електроламп в Україні.

У першій половині січня 2003 року за скаргою підприємства Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ввела остаточне антидемпінгове мито у розмірі 28,31% на імпорт електроламп потужністю до 200 Вт і напругою понад 100 В з Киргизії терміном на 5 років.

Із 1999 року в Україні також діє квота на імпорт 2 видів електроламп з Росії, Білорусі, Польщі та Венгрії обсягом 3,9 млн. штук у рік.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...