Головна » Інше » Українсько-польські медіа-проекти оживлять медійний ринок Львова – “Українсько-польське медіа-товариство”

Українсько-польські медіа-проекти оживлять медійний ринок Львова – “Українсько-польське медіа-товариство”

„Момент співпраці з провідними потужними польськими ЗМІ є для нас великим козирем, бо він, на нашу думку, значно оживить існуючий медіа-простір у Львові”, – вважає голова „Українсько-Польського Медіа-Товариства” Роман Заяць.

Таку думку він висловив, коментуючи заяву голови Державного комітету з інформаційної політики, телебачення та радіомовлення Івана Чижа про те, що Україні доцільно створювати з Польщею спільні регіональні засоби масової інформації в західних областях.

Задля прикладу він навів польське публічне радіо, яке „має глибшу і цікавішу традицію, ніж той самий медіа-простір, який є в Україні”.

Водночас Роман Заяць не вважає, що українсько-польські медіа-проекти створять жорстку конкуренцію львівським засобам масової інформації.

„На сьогодні „Газета Виборча” не створює конкуренції для існуючих львівських газет. І навіть якщо збільшити її тиражі у продажу, він не буде розбиратися з такою активністю, як інші львівські газети”, – сказав він.

На його думку, спільні українсько-польські ЗМІ можуть стати хорошим прикладом для наслідування.

Роман Заяць зазначив, що у Львові, за різними даними, нараховується від 20 до 60 тис. поляків, які є потенційними „слухачами, глядачами, читачами таких електронних чи друкованих ЗМІ”. Крім цього, польською мовою володіє багато українців.

ГО „Українсько-Польське Медіа-Товариство” засноване у 2001 році у Львові. Організація ставить перед собою завдання розширення українсько-польської співпраці в медійній площині. Восени 2001 року вона виступила ініціатором заснування у Львові телерадіокомпанії „МАН”.

У вересні 2002 року „Українсько-Польське Медіа-Товариство” підписало з польським кооперативом Polityka угоду на дистрибуцію в Україні тижневиків „Політика” і „Форум”, а також журналу „РесПубліка”.

З початку літа ц.р. Товариство займається дистрибуцією у Львові видань польських видавничих фірм Agora SA (видання „Газета Виборча”, „Пораднік Домови”, „Вєдза і Жицє”) та Polityka („Форум”, „Політика”, „РесПубліка”).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...