Головна » Інше » Українсько-польські ЗМІ можуть створити “якісну” конкуренцію львівським мас-медіа

Українсько-польські ЗМІ можуть створити “якісну” конкуренцію львівським мас-медіа

Якщо спільні українсько-польські медіа-проекти і створюватимуть конкуренцію львівським засобам масової інформації, то ця конкуренція стосуватиметься якості журналістської роботи.

Таку думку висловив представник „Інституту масової інформації” (Київ), коментуючи заяву голови Державного комітету з інформаційної політики, телебачення та радіомовлення Івана Чижа про те, що Україні доцільно створювати з Польщею спільні регіональні засоби масової інформації в західних областях.

„Досвід поляків був би не зайвим”, – сказав він.

На його думку, ініціатива, висловлена Іваном Чижем, є цікавою.

Співрозмовник зазначив, що у Львівській області уже була спроба створити якісне видання на кшталт польської „Газети Виборчої” (Gazeta Wyborcza): „Була спроба створити подібну газету. Я маю на увазі „старий” „Пост-Поступ”. Вона була провальною. Не через те, що не мала свого читача, а через несприятливу економічну політику (в Україні) і серйозний тиск з боку виконавчої влади”.

Днями у ході переговорів з послом Польщі в Україні Мареком Зюлковським голова Держкомінформації Іван Чиж заявив, що Україна пропонує Польщі створювати спільні регіональні ЗМІ у західних областях, які, на його думку, є найкращим способом увійти на український медіа-ринок.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...